Gorjenii se şcolesc pe banii nemţilor

Germanii investesc în formarea profesională a românilor. Prin programul MobiPro-Eu, promovat sub numele de „The job of my life” și care se desfășoară pe o perioadă de trei ani, tinerii români cu vârste între 18 și 35 de ani  au posibilitatea să se formeze profesional pe banii nemților. Gorjenii care vor să beneficieze de acest program au timp până la jumătatea lunii februarie să ia legătura cu un consilier EURES din cadrul AFOJM Gorj.

Ce trebuie să știe cei care vor să se înscrie în acest program este faptul că vor beneficia de un curs de limba germană în România, li se vor acorda alocații pentru drumurile pe care le fac în Germania fie pentru interviuri sau cursuri de formare profesională, cursuri de ucenicie în cadrul unei companii nemțești, cursuri de limbă germană în timpul cursului de ucenicie, asigurarea  condițiilor de trai în perioada formării profesionale, precum și asistenţă socio-pedagogică în vederea participării la aceste nivele de formare profesională.

Statul german suportă și cheltuielile solicitantului pentru schimbarea domiciliului.  Ca și condiție esențială este ca doritorii să aibă între 18 și 35 de ani, iar pentru cei care vor să se perfecționeze în sistemul medical vârsta maximă este de 40 de ani. „Ca și cursuri de formare profesională avem 3 posturi în meseria de bucătar, pe o perioadă de 3 ani. Cei care nu reușesc să obțină acest post au ca alternativă meseria de patiser, brutar, măcelar sau specialist în industria alimentară, mai avem patru posturi de specialist în domeniul hotelier cu un curs de ucenicie de 3 ani, iar ca alternativă specialist în restaurant, în activități de catering sau asistent în management hotelier și patru posturi de specialist restaurant, unde cursul de ucenicie este de 3 ani, iar ca posturi similare pot să aplice pentru specialist în business hotelier, în activități de catering sau asistent în management hotelier. Termenul limită pentru depunerea aplicațiilor este 15 februarie 2014”, a precizat Diana Văduva, reprezentant compartimentul Eures din cadrul AJOFM Gorj.

Vizualizări: 127

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: