Gorjul ar putea avea o nouă echipă în Divizia B, la baschet

Baschetul ar putea reînvia la Târgu Jiu! Autorităţile judeţene au în plan să facă demersurile necesare pentru a înscrie echipa de baschet a Colegiului Naţional „Tudor Vladimirescu” în Divizia B. În liga a doua, Gorjul mai este reprezentat şi de ACS Târgu Jiu.

Ion Işfan, inspectorul general al Inspectoratului Şcolar Judeţean Gorj, a explicat că există tineri de perspectivă la baschet, handbal sau volei. „Târgu Jiul reuşeşte, prin dascălii care predau educaţie fizică şi sport, să aibă copii care se bat, de la egal la egal, cu echipe din oraşe mai mari decât Târgu Jiul. Ne-am propus ca, anul viitor, să înscriem echipe care funcţionează în cadrul liceelor din Târgu Jiu în competiţii naţionale. La Colegiul Naţional «Tudor Vladimirescu» din Târgu Jiu avem copii buni, mai sunt şi de la clasele de la Liceul cu Program Sportiv, clasele de baschet”, a anunţat Ion Işfan, la Accent TV.

Mai mult, anul viitor, Gorjul ar putea fi reprezentat în Divizia B de o nouă echipă de baschet. „Ne propunem ca, de anul viitor, să înscriem în Divizia B, echipa de baschet a Colegiului Naţional «Tudor Vladimirescu». Am început, de anul trecut, să facem demersuri. Sportul, la nivel de seniori, este pe cale de dispariţie. Ne dorim să creăm un nucleu puternic pe baschet, băieţi, handbal, băieţi şi fete, volei, fete. Ne dorim ca aceşti copii să rămână la Târgu Jiu”, a mai declarat Ion Işfan.

ACS Târgu Jiu, evoluţie promiţătoare

În prezent, Asociaţia Club Sportiv Târgu Jiu joacă în liga secundă la baschet. Sunt 12 jucători pregătiţi de antrenorii Laurenţiu Răuţ şi Claudiu Alionescu. „Vrem să continuăm proiectul care a început: ACS Târgu Jiu. Ne bazăm 99 % pe jucători localnici. Anul acesta, am înscris echipa în liga a doua. Suntem la un meci de calificarea în faza superioară şi chiar dacă nu vom reuşi calificarea, cred că obiectivul nostru, acela de a forma o echipă, a fost atins. Acest lucru se reflectă şi în evoluţia sportivilor din cadrul Clubului Sportiv Şcolar Târgu Jiu cu care activează în campionatul de Under 18, ei fiind pe primul loc în grupă, în acest moment. Avem opt juniori, cu dublă legitimare, şi patru seniori, între 20-24 de ani. Toţi sunt din Gorj. Singurul sportiv din afară era Stefan Dmitrievic. În acest moment, însă, nu ne putem baza pe serviciile lui din cauza problemei la nivel naţional cu obţinerea vizelor pentru jucătorii non-Euro”, a explicat antrenorul Claudiu Alionescu.

Până acum, tinerii baschetbalişti au în cont patru victorii şi tot atâtea înfrângeri.

Vizualizări: 664

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: