Încă doi asociaţi vor să plece de la Pandurii. „Mai întâi să plătească!”

Clubul Pandurii Târgu Jiu, aproape de a fi dizolvat! După retragerea oficială a Artego, încă doi asociaţi vor să plece. Este vorba despre Consiliul Judeţean Gorj şi Complexul Energetic Oltenia.

Cosmin Popescu şi Sorin Boza au dat de înţeles că se vor retrage şi ei din rândul asociaţilor, după ce li s-a solicitat să plece dacă nu plătesc contribuţiile la club. În acest an, cei cinci asociaţi ai grupării de fotbal nu au cotizat decât cu 10 mii de lei. Banii au venit de la societatea Artego.

Întâlnirea dintre asociaţii Clubului Pandurii Târgu Jiu şi administratori a fost una cu scântei. Administratorului special Marin Golea i s-ar fi reproşat faptul că a făcut tam-tam în presă pentru că asociaţii nu au mai adus bani la Pandurii. Astfel că doi dintre ei au început să facă demersurile pentru a părăsi Adunarea Generală a Asociaţilor (AGA). 

„Am stabilit o întâlnire să le aduc la cunoştinţă că Artego se retrage şi faptul că eu nu am buget pentru anul 2018 şi să vedem ce măsuri luăm pentru că eu, ca administrator special, în această perioadă, trebuie să ţin legătura cu ei când sunt probleme deosebite. Ne-am întâlnit. Domnul Boza mi-a spus că este supărat din cauza demersului făcut de creditori, pentru că trebuia să discute cu el înainte, că l-a sunat acum domnul Petcu (n.r. ministrul Energiei, Toma Petcu) şi îi reproşează că, în loc să achite datoriile din spate, acum trebuie să dea bani la club”, ne-a declarat administratorul special, Marin Golea.

„Plătiţi contribuţia şi apoi plecaţi!”

Golea a avut un mesaj dur pentru asociaţi. I-a invitat să plătească mai întâi contribuţia pe care s-au angajat să o achite, iar apoi pot pleca. „Au zis că, săptămâna asta o să se retragă. Vor lua o decizie în Directorat. Cauciucul (n.r. Artego), la fel. Şi domnul Cosmin Popescu mi-a spus că se gândeşte şi el ce să facă. La următoarea şedinţă spune că va face şi el aceeaşi propunere. Ei se pot retrage oricând, dar este o problemă. Ca să voteze retragerea din AGA, ei trebuie să şi plătească această cotizaţie. Niciun membru nu a plătit-o. În condiţiile astea, eu voi fi nevoit să mă adresez unui judecător să constate că s-au retras pentru că nu pot vota. Le-am spus «plătiţi contribuţia pe care o aveţi de achitat şi apoi aveţi drept de vot!»”, a mai explicat Golea.

Golea: Discuţiile au rămas în aer

Până acum, niciunul dintre cei doi asociaţi nu a luat o decizie. Cosmin Popescu, preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, le va propune aleşilor judeţeni ieşirea din AGA, iar Sorin Boza se va consulta cu membrii Directoratului. „Discuţiile au rămas în aer. Nu s-a luat nicio decizie. Nu vor să mai finanţeze. Eu le-am spus de mult că pot să rămână trei acţionari cu alţi asociaţi. Asta spune legea. Am patru cereri, dar oamenii nu vor să vină pentru că e statul implicat pe aici. Dacă îi văd că sunt rău-platnici şi nu plătesc contribuţiile angajate cu semnăturile lor, e o problemă mai delicată. Noi nu am primit, în acest an, decât 10 mii de lei de la Artego. Atât!”, a concluzionat Marin Golea.

Calculele lui Condescu

Conform calculelor lui Condescu, asociaţii clubului au rămas în urmă cu aproximativ patru milioane de euro. Compania energetică ar mai avea de plătit 1,8 milioane de euro, Artego - 1,3 milioane de euro, Primăria Târgu Jiu ar fi rămas restantă cu 530 de mii de euro, în timp ce Consiliul Judeţean, cu aproximativ 250 de mii de euro, iar Uniunea Sindicatelor Miniere Oltenia trebuie să cotizeze cu 82 de mii de euro ca să fie la zi.

„CEO, în 2017, nu a plătit nimic. Consiliul Local, Judeţean nu au plătit nimic de trei ani. Până acum, nu ne-au informat oficial că vor să iasă din AGA. Toate aceste decizii vor avea efecte de acum înainte. Noi, creditorii, am înaintat către Tribunal toate acele demersuri care vor fi stabilite în funcţie de ce au declarat dânşii. Ei au promis că vor achita toate obligaţiile până la sfârşitul anului. Nu s-a întâmplat aşa”, a explicat Marin Condescu, liderul USMO.

Vizualizări: 1,771

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: