Gorjul, fără produse tradiţionale atestate

Ministerul Agriculturii a atestat până în prezent 480 de produse tradiționale, județele Brașov și Maramureș aflându-se în top cu 143, respectiv 56 de produse, în timp ce 15 județe nu dețin niciun un produs atestat.
Potrivit Ministerului Agriculturii, cele mai mult de produse tradiționale atestate sunt în județul Brașov – 143 de produse, urmat de județele Maramureș, 56 de produse, Alba — 46, Argeș — 33, Satu Mare — 26, Botoșani — 23 și Covasna—20, etc.
În 15 județe însă, precizează MADR, nu este niciun un produs atestat până la această dată, respectiv Bacău, Călărași, Constanța, Caraș Severin, Dolj, Giurgiu, Gorj, Ialomița, Iași, Ilfov, Mehedinți, Mureș, Teleorman, Vaslui și Vrancea.
Produsul tradițional trebuie să fie fabricat pe teritoriul României, nu trebuie să fie obținut în mod industrial, nu trebuie să conțină aditivi alimentari, iar procesul tehnologic și modul de procesare al produselor trebuie să aibă o caracteristică tradițională, cu o rețetă transmisă din generație în generaţie. 
Cele mai multe produse tradiționale atestate sunt cele din carne — 195, produsele din lapte — 120, pâine, produse de panificație și patiserie — 71, legume/fructe — 43, pește—18, băuturi — 30, alte produse — 3.

Vizualizări: 169

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: