Gorjul pleacă din Oltenia în regiunea lui Iohannis

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Hunedoara, Mircea Ioan Moloţ (PNL), a respins, miercuri, ideea unei regiuni formate împreună cu judeţele Alba, Sibiu, Vâlcea şi Gorj, spunând că există suficient de multe argumente pentru a se declara împotriva unei asemenea formule de împărţire teritorială.

Reacţia preşedintelui CJ Hunedoara survine unei declaraţii a deputatului vâlcean Cristian Buican (PNL), care a afirmat că a început demersurile pentru ca proiectul de regionalizare să includă judeţul Vâlcea într-o regiune alături de Sibiu, Alba, Hunedoara şi Gorj. „Nu sunt de acord cu această formulă de regionalizare. Nu consider că judeţele Alba, Sibiu, Hunedoara, Vâlcea şi Gorj pot face parte din aceeaşi regiune. Şi am mai multe argumente în acest sens, care încep cu populaţia, distanţele, infrastructura de drumuri. Judeţul Hunedoara este avantajat să facă parte dintr-o regiune împreună cu judeţele Arad, Timiş şi Caraş-Severin”, a declarat preşedintele CJ Hunedoara.

Potrivit acestuia, între judeţele Hunedoara, Arad, Timiş şi Caraş-Severin sunt stabilite legături de colaborare mai vechi, deoarece fac parte din Regiunea Vest şi au putut derula în comun anumite proiecte. Cât despre afirmaţiile făcute de către deputatul Cristian Buican, preşedintele CJ Hunedoara a spus că nu a discutat cu acesta varianta unei regiuni din care să facă parte judeţele Hunedoara, Alba, Vâlcea, Gorj şi Sibiu. „Niciodată nu am discutat despre acest subiect. Îl cunosc pe domnul deputat Buican şi mă surprinde declaraţia făcută de dânsul”, a precizat Mircea Moloţ.

Preşedintele CJ Hunedoara a adăugat că avut o întrevedere la Bucureşti cu primarul Sibiului, Klaus Iohannis, dar a menţionat că discuţiile despre proiectul de regionalizare a ţării s-au purtat la modul general, fără să fie abordate aspecte concrete.

BĂTĂLIE

Klaus Iohannis a recunoscut public faptul că s-a înscris în PNL şi pentru ca Sibiu să fie capitală de regiune. Până acum Sibiu ar fi trebuit să facă parte din aceeaşi regiune cu Braşov, un oraş mult mai puternic şi cu mari şanse să fie capitală de regiune.

Vizualizări: 183

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: