Gorjul se pregătește de o curățenie generală

Curățenie națională pe 24 septembrie, în Gorj. Proiectul ”Let`s do it România” dă startul unei ample campanii de ecologizare a județului Gorj, dar și unei campanii de conștientizare a gorjenilor cu privire la locul deșeurilor. Organizatorii mizează pe un număr mare de voluntari, primul care s-a oferit fiind subprefectul de Gorj, Sorin Arjoca.

Pe 24 septembrie va avea loc o nouă Zi de Curățenie Națională “Let`s Do It, România!”. Gorjenii sunt invitați să raporteze zone cu deșeuri și să contribuie la Harta Deșeurilor, un instrument unic în România, pe baza căruia voluntarii vor ieși la curățenie.”Pe 24 septembrie ne dorim să tragem un semnal de alarmă populației de a conștientiza ce se întâmplă la momentul actual cu mediul înconjurător. Până pe 10 septembrie, echipele participante se înscriu pe site, citesc regulamentul, își descarcă aplicația gratuit pe mobil și raportează zone cu deșeuri. Cei mai harnici cartatori pot câștiga premii precum aparate foto, acumulatori solari, telefoane mobile, ghiozdane. Toate mormanele cu deșeuri raportate vor fi încărcate on line în harta deșeurilor pentru a fi curățate pe 24 septembrie”, a spus Cristian Juscu, coordonatorul județean al proiectului.

Primul care s-a anunțat ca și voluntar în cadrul proiectului a fost subprefectul de Gorj, Sorin Arjoca. ”Credem că acțiunea va fi destul de amplă. Eu, personal, o să particip în calitate de voluntar.Am găsit cu toții o deschidere foarte mare din partea instituțiilor”, a spus Sorin Arjoca, subprefect de Gorj. Organizatorii au mai precizat că nivelul județului Gorj sunt câteva zone care vor fi atinse de voluntari pentru că sunt zonele cele mai predispuse la deșeuri. Amintim aici zona Rânca, zona Bujorăscu, zona Preajba și zona Narcise din municipiul Târgu Jiu.

Vizualizări: 528

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: