Recompensat pentru că a înotat pentru Cumințenia Pământului

Avram Iancu, românul care a traversat Canalul Mânecii înot pentru a atrage atenția asupra operei brâncușiene Cumințenia Pământului, va fi recompensat de autoritățile locale de la Târgu Jiu. Primarul Florin Cârciumaru se gândește să-i ofere titlul de cetățean de onoare al municipiului.

Performanță demnă de Cartea Recordurilor. Avram Iancu, sportivul din Petroșani, a reușit să traverseze Canalul Mânecii după 18 ore de înot continuu. Acesta a spus la final că a luptat pentru una din valorile românești, făcând referire la opera brâncușiană, Cumințenia Pământului. ”A fost foarte greu, mai greu decât credeam și eu că va fi. Am câștigat războiul cu această bestie cu ghearele de gheață, cum îmi place mie să-i spun. Au fost 18 ore fără 4 minute de înot, în care am trecut prin chinuri fizice și mentale ieșite din comun. Au fost multe momente în care fiecare secundă îmi șoptea să renunț dar am găsit energie pozitivă de a continua în toate acele valori românești pentru care lupt, și una dintre ele este "Cumințenia Pămîntului". Eu m-am alăturat campaniei de strângere de fonduri și am spus că mă voi supune unui chin extrem pentru a atrage atenția opiniei publice asupra "Cumințeniei Pământului", a declarat Avram Iancu, potrivit News.ro.

Primarul municipiului Târgu Jiu, Florin Cârciumaru, a declarat miercuri că se gândește să-l recompenseze pe petroşănean. ”Da, am discutat această problemă, rămâne să vedem sub ce formă vom veni ca să recompensăm eforturile și gestul pe care l-a făcut acest om pentru a ne atrage atenția în ceea ce privește cumpărarea operei lui Constantin Brâncuși”, a spus Florin Cârciumaru, primarul municipiului Târgu Jiu.

Sportivul de 40 de ani din Petroșani a devenit luni primul român care a traversat Canalul Mânecii fără costum de neopren.

Vizualizări: 469

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: