Gorjul şi-a desemnat campioana, Ştiinţa Turceni merge la baraj

Noua campioană a Gorjului pentru sezonul 2019 – 2020 este Ştiinţa Turceni, echipă care s-a clasat pe locul I la finalul turului. AJF Gorj a purtat discuţii cu toate echipele implicate în lupta pentru promovare şi a ajuns la concluzia că Ştiinţa Turceni poate fi desemnată campioană şi să meargă la turneul de baraj pentru promovarea în Liga 3.

În ședința Comitetului Executiv al AJF Gorj din data de 16 iulie s-a decis campioana judeţului Gorj din ultimul sezon, cel întrerupt de pandemia de coronavirus. Cu toate că se aştepta o nouă relaxare a măsurilor luate de guvern în ceea ce priveşte sportul, s-a ajuns la concluzia că nu mai e cazul să se aştepte, pentru că numărul de cazuri de coronavirus este în creştere iar măsurile impuse de protocoalele medicale sunt dificil de îndeplinit la Liga 4.  

Membrii afiliați ai AJF Gorj au putut studia acest protocol medical pus la dispoziţie şi de AJF Gorj pe site-ul oficial şi au realizat, majoritatea dintre aceştia, că e greu dacă nu chiar imposibil să îl postă îndeplini. Şi cum echipele clasate pe locurile doi şi trei au anunţat că nu pot îndeplini aceste condiţii, Ştiinţa Turceni  fi campioana Gorjului în acest sezon. „Luând act de discuțiile purtate cu reprezentanții echipelor clasate pe primele trei locuri în Liga 4 și a deciziilor cluburilor CS Vulturii Fărcășești și CS Petrolul Bustuchin, care au anunțat în scris AJF Gorj că nu pot îndeplini condițiile prevăzute în „Protocolul de reluare a competițiilor de fotbal amator”, s-a aprobat în unanimitate desemnarea echipei clasate pe primul loc, ACS Știința Turceni, drept campioană a Gorjului în sezonul 2019-2020”, a anunţat oficial AJF Gorj.

Campioana Ştiinţa Turceni și-a asumat îndeplinirea condițiilor prevăzute în protocolul medical şi va lua parte în luna august la turneul de baraj pentru promovarea în Liga 3. „Urăm mult succes echipei din Turceni la meciurile de baraj pentru promovare în Liga a 3-a”, au mai scris cei de la AJF în comunicatul oficial în care se mai specifică şi faptul că în scurt timp se va cunoaşte şi echipa care va reprezenta Gorjul în Cupa României: „În ceea ce privește Cupa României, discuții au fost purtate deja cu majoritatea echipelor calificate în 16-imi, o hotărâre finală urmând a fi luată în scurt timp, după comunicarea în scris a deciziilor luate de cluburile/asociațiile sportive respective”.

În urma discuţiilor purtate cu reprezentanţii echipelor din Liga 4 Gorj, echipa Jiul Rovinari ar dori să reprezenite Gorjul în această a doua competiţie în care sunt implicate echipele de Liga 4.

Vizualizări: 516

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: