Lupuţ: Vreau să le mulțumesc domnului Nicolae Sarcină și familiei Vladimirescu

Cristian Lupuț a elucidat misterul plecării de la ACS Viitorul Târgu Jiu,  explicând că „tot ce e frumos poate să se destrame într-o clipă.” Acesta a menţionat o serie de aspecte peste care nu a putut să treacă atunci când a ales să nu mai prelungească contractul cu fosta echipă.

Antrenorul Cristian Lupuț a vorbit pentru Liga2.ro despre plecarea de la Viitorul Târgu Jiu. Principalul a expus problemele care au condus la neprelungirea contractului dintre cele două părți, la bază fiind mai multe aspecte.

În primul rând, înțelegerea despre care au vorbit antrenorul și conducerea în perioada anterioară, după ”înghețarea” Ligii 2, s-a schimbat. După ieșirea din starea de alertă, Lupuț și șefii clubului, care s-a mutat în ultimii ani în diverse localități, au discutat și au stabilit anumite aspecte ale abordării stagiunii următoare, dar ulterior acestea nu au mai putut fi respectate și astfel colaborarea a fost întreruptă.

Un alt motiv peste care antrenorul născut la Oradea nu a putut trece a fost cel al prelungirilor contractuale în cazul jucătorilor importanți. Nu mai puțin de șase nume aveau înțelegerile scadente în această vară, dar, potrivit lui Cristian Lupuț, nici măcar nu au fost inițiate discuții cu ei, pentru a continua.

Totuși, în ciuda modului în care au decurs lucrurile, ”principalul” a spus că există regrete și din partea lui și din partea oamenilor cu factor de decizie din club, pentru că nu s-a mers mai departe în aceeași formulă. ”Vreau să le mulțumesc domnului Nicolae Sarcină și familiei Vladimirescu pentru tot. Au fost trei ani de zile foarte frumoși (n.r. - adunând și perioada petrecută la Luceafărul Oradea, alt club controlat de cei enumerați de antrenor). Nu înțeleg modul în care s-a desfășurat totul, modul în care au decurs anumite lucruri. Nu am mai vorbit cu nimeni din club după ce am stabilit că nu mai continuăm, nu am mai renegociat. Sunt convins că există părere de rău din ambele părți. Și mie îmi pare rău că nu am mai putut să continuăm și sunt sigur că și lor, dar asta a fost să fie. Nu am fost de acord cu faptul că se renunță și la anumiți jucători cu experiență. În primă fază mi s-a spus că trebuie să renunțăm la anumiți fotbaliști și nu am fost de acord. Ar fi venit mai mulți tineri în locul lor, dar eu voiam rezultate. Cei tineri se pot dezvolta lângă jucătorii cu experiență. Cei cu experiență, pe care i-am antrenat, sunt niște jucători extraordinari, oameni cu caracter, care ar fi ajutat foarte, foarte mult”, a declarat Cristian Lupuț pentru Liga2.ro.

Deocamdată au rămas la echipă doi antrenori care au lucrat cu Cristian Lupuț, Dorin Hîrsu și Cosmin Frimu

Vizualizări: 1,633

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: