Grădiniță cu program prelungit la țară

Un nou trend se conturează în mai multe localități din Gorj. Tot mai mulți edili promit să construiască grădinițe cu program prelungit. Cerințele au venit chiar de la localnicii care ar vrea să-și lase copiii acolo în perioada cât lucrează. Ultima promisiune pentru o astfel de investiție vine din Scoarța, dar până când va fi realizată mai e cale lungă. Autoritățile caută bani să o construiască.

Oficialii Primăriei Scoarța au anunțat că au făcut demersuri ca să înființeze o grădiniță cu program preungit, la solicitarea localnicilor din comună. A fost depus un proiect la Compania Națională de Investiții și primarul Ion Stamatoiu așteaptă răspunsul de la București.

O astfel de investiție ar fi imposibilă din bugetul local. “Avem trei grădinițe. Cea din Copăcioasa este într-un sediu încă nereabilitat. Ne-am propus să facem o grădiniță cu program prelungit. Am depus proiectul la Compania Națională de Investiții și așteptăm răspunsu. Investiția este destul de mare și nu ne permitem din buget local. Va fi una dintre realizările bune pentru comunitate. Părinții pleacă la diferite treburi, lasă copilul acolo și îl ia seara în siguranță. Acolo învață, mănâncă, doarme. E chiar un vis al meu și al oamenilor și sper să-l realizăm”, a spus primarul din Scoarța, Ion Stamatoiu.

Vizualizări: 2,966

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: