Pandemia a trecut investițiile pe ultimul loc. Primar: Și banii europeni sunt sub semnul întrebării

Unul dintre primarii gorjeni cu cele mai multe proiecte de investiții se arată dezamăgit după discuțiile purtate cu oficialii Guvernului, la București. Primarul comunei Roșia de Amaradia susține că inclusiv proiectele pe fonduri europene ar fi sub semnul întrebării în acest an, pentru că aproape toate fondurile au fost direcționate spre lupta cu noul coronavirus, iar investițiile au fost trecute pe ultimul loc.

Primarul din Roșia de Amaradia a fost la București ca să discute despre proiectele de investiții pe care le are în plan în acest an. S-a întors fără prea mari speranțe.  „Lucrurile nu sunt așa cum mi-aș fi dorit. Lucrez la un proiect de introducere a gazelor în localitate, dar parcă am elanul tăiat după ce am auzit pe acolo. Lipsa banilor își spune cuvântul. Nu sunt bani anul acesta pentru ce și-au propus guvernanții și pentru ce ne-am propus noi, cei care reprezentăm comunitățile”, a spus primarul din Roșia de Amaradia, Liviu Cotojman.

Acesta a explicat că până și proiectele pe fonduri europene ar fi în pericol în acest an pentru că nu sunt alocate sume prea mari pentru investiții. „Proiectele pe fonduri europene sunt cu semnul întrebării. În sensul că și banii de la UE parcă nu sunt pentru investiții. Au fost drămuiți pentru tot ce înseamnă gestionarea problemei de pandemie și nu există bani de investiții, de drumuri. Nu îmi doresc ca PNL să vină cu măsuri de austeritate acum pentru că așa vor rămâne în mintea tuturor, ca partidul care taie. Pot să dubleze apoi salarii, venituri, vor avea o problemă clar. Tăierile de salarii sunt sinucigașe”, a mai adăugat edilul, la Radio Infinit.

Vizualizări: 891

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: