Craiova vrea mai multă apă din munții Gorjului. Unde sunt blocaje!

Realizarea celui de-al doilea fir de aducțiune a apei pe ruta Isvarna – Craiova a fost subiectul central al unei întâlniri de lucru desfășurate miercuri dimineața, în cadrul Prefecturii Gorj, cu participarea reprezentanților din administrația județelor Gorj și Dolj. 

Aducțiunea de apă necesită investiții de 54 de milioane de lei, dar face parte dintr-un proiect mai amplu, de sute de milioane de euro. 

 ”Ne interesează foarte mult să deblocăm situația  din județul Gorj în ceea ce privește construcția aducțiunii firului II de apă Isvarna. La județul Dolj este totul rezolvat. Avem și autorizația de construire, dar și intabularea coridorului. Aici, înțelegem că sunt câteva blocaje, de aceea l-am rugat pe domnul prefect să convoace toți primarii care au localitățile pe traseul acestei conducte, dar și pe reprezentantul OCPI Gorj. Avem un proiect foarte mare, cel mai mare din Uniunea Europeană în valoare de 450 de milioane de euro care presupune canalizare pentru foarte multe localități din Dolj și aducțiunea firului II Isvarna. Cred că vom găsi o soluție de deblocare a situației și să ne mândrim la final. Termenul final de finalizare ar fi finalul anului 2023”, a spus Lia Olguța Vasilescu.

Vasilescu a mai afirmat faptul că la Dolj s-a rezolvat problema exproprierilor. ”Acum va trebui să discutăm cu cei de aici, din Gorj, cu privire la coridorul de intabulare, astfel încât să putem face exproprierile, tocmai pentru că banii îi avem în cont. La Dolj s-a rezolvat această problemă. Conducta pornește de la Isvarna și ajunge până în municipiul Craiova, nu se poate face pe bucățele. Constructorii și-au adus deja la Craiova conductele”, a mai afirmat primarul Craiovei.

Localitățile din Gorj care beneficiază de acest proiect sunt: Tismana, Godinești, Câlnic, Telești, Rovinari, Bâlteni, Plopșoru, Brănești și Țânțăreni.

Vizualizări: 1,034

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: