Grădiniţă cu un copil şi o educatoare care face naveta 100 de kilometri

Situaţie mai puţin obişnuită la grădiniţa din satul gorjean Ciocadia. Aici, educatoarea vine zilnic de la Craiova, uneori pentru un singur copil. Autorităţile locale din Bengeşti Ciocadia dau vina pe Inspectoratul Şcolar pentru situaţia creată, dar arată cu degetul şi spre părinţii care nu-şi duc micuţii la grădiniţă.

Vorbim de grădiniţa cu program normal din satul Ciocadia, unde sunt înscrişi aproximativ 10 preşcolari. La această unitate de învăţământ a fost repartizată de către Inspectoratul Şcolar Gorj o educatoare care vine zilnic de la Craiova. "Asta este conducerea Inspectoratului Şcolar Gorj. Aşa ştiu ei să rezolve lucrurile. Sistemul de învăţământ din Gorj şi nu numai este praf. Educatoare asta vine zilnic de la Craiova ca să prindă şi ea un post în sistem. Eu cred că şi-a greşit cariera, că nu e nicio afacere. Eu, sincer, nu aş fi venit. Mai bine aş fi lucrat la sere. Înţeleg că soţul este preot şi vin împreună. Asta nu e treaba mea. Ideea este că şi părinţii sunt de vină că nu îşi aduc copiii la grădiniţă. Acum e şi frig şi de aceea poate s-a nimerit să fie un singur copil. Eu ştiu că sunt înscrişi mai mulţi", a precizat primarul comunei Bengeşti Ciocadia, Victor Geogia.

Situaţia aceasta a fost semnalată pe facebook de o mămică al cărei copil frecventează grădiniţa. "Cam aşa arată grădiniţa cu program normal din Ciocadia, un singur copil şi o doamnă educatoare care parcurge zilnic 200 de kilometri. Oare nu este păcat? Fac această postare în speranţa ca, pe viitor, să avem mai mulţi copii în această grădiniţă", a scris mămica pe pagina de socializare.

Sunt mămici care nu au o părere prea bună despre condiţiile din grădiniţă şi de aceea preferă să-şi ţină micuţii acasă. "Din câte ştiu nu există o baie în şcoala aia sau măcar o chiuvetă cu un robinet aruncată pe undeva, să poţi spăla un copil pe mâini, să nu mai vorbim de altele. Cum să-mi ţin 4 ore în condiţii primitive un copil? Cu părere de rău, de data asta aplaud faptul că mulţi părinţi lasă copilaria copiilor".

Primarul din comună, Victor Geogia, susţine că a creat toate condiţiile pentru că preşcolarii din Ciocadia: "Eu am avut grijă să fac tot ce pot. Au toaletă, au căldură, au dotare, le-am făcut şi un teren de sport. Am făcut tot ce am putut. Mămicile vor multe, dar asta este. Le asigurăm strictul necesar. Mai bine şi-ar vedea de treburile lor de părinţi, decât să comenteze pe facebook".

Vizualizări: 5,357

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: