Primarul și-a luat prietenii să taie lemnele la școală

Vești bune pentru elevii care învață la cele două școli gimnaziale din comuna gorjeană Scoarța. Micuții riscau să înghețe de frig în clase dacă autoritățile nu ar fi găsit o soluție să taie buștenii imenși pe care primăria i-a cumpărat să încălzească sălile de clasă. În zadar a făcut apel primarul la profesori și la părinți să-i dea o mână de ajutor să taie și să spargă lemnele. În final, el a fost cel care a făcut voluntariat la școală timp de două zile, dar tot mai are de muncă.

Lemnele au fost duse la cele două școli din Scoarța și Budieni. Primăria nu a avut cu cine să taie buștenii aduși în curtea școlilor. Pe lista asistaților social mai sunt doar câteva persoane care nu puteau munci la școală, părinții nu au răspuns apelului făcut de autorități și nici dascălii nu au putut oferi o mână de ajutor.

Sâmbătă și duminică, primarul Ion Stamatoiu a mers cu câțiva localnici, pe care i-a plătit din propriul buzunar, ca să taie lemnele cu drujba și să le pregătească pentru a încălzi clasele din cele două școli. “Am fost și sâmbătă, am mers și duminică de la 9. Am fost cu doi, trei prieteni. Am luat drujbe, benzină, ce a trebuit și problema este aproape rezolvată. Am tăiat cam 90% din lemne. Nu am avut cu cine să lucrăm. Nici la ajutorul social nu prea mai avem oameni apți de muncă, așa că nu am avut soluție și am pus eu mâna pe muncă. Acum pot spune că sunt puțin dezamăgit, am așa un gust amar că nu am avut mâini pe care să ne sprijinim, să ne ajute, dar problema este ca și rezolvată. Nici copiii de la Scoarța, nici cei de la Budieni nu vor avea de suferit. Vor avea căldură. Vom merge și luni să așezăm lemnele, să spargem ce mai este de spart. Acum putem spune că suntem pregătiți de iarnă”, a explicat primarul din Scoarța, Ion Stamatoiu. (A.A.)

Vizualizări: 11,488

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: