Gratuităţi în staţiunea Transalpina din judeţul vecin

Turiştii sunt invitaţi de la sfârşitul acestei săptămâni şi până la sfârşitul lui ianuarie să schieze gratuit într-o zonă care va deveni în următorii ani un concurent puternic pentru staţiunea Rânca.

Noul domeniu schiabil din munţii Lotrului, amenajat cu milioane de euro din fonduri externe în zona Vidra – Voineasa, va fi pus la dispoziţia turiştilor de sâmbătă, autorităţile din Vâlcea anunţând că oricine doreşte şi reuşeşte să ajungă la noua staţiune denumită Transalpina nu va plăti un leu pentru a se putea bucura de zăpadă şi de facilităţile de aici. Cei interesaţi de locaţia staţiunii respective au la dispoziţie un site creat anume pe internet, la adresa trans-alpina.ro putând fi accesate inclusiv camere web, care transmit imagini live de pe pârtiile de schi.

Zona s-a dezvoltat în ultimii ani fără prea multe scandaluri, iar acum investiţia este gata. Prefectul Claudiu Teodorescu nu crede că Transalpina va crea o mare concurenţă zonei Rânca pentru că turiştii din Craiova, de exemplu, preferă să se oprească direct la noi în judeţ, până la Voineasa mai având de mers măcar vreo trei ore, cu ocol prin Vâlcea. Vara, când şoseaua Transalpina este deschisă traficului, lucrurile se pot schimba, asta dacă şi noua staţiune reuşeşte să îşi atragă turiştii. Până atunci, prefectul de Gorj şi-a făcut deja un plan de bătaie pentru perioada de iarnă, el convocând în fiecare dimineaţă de vineri o şedinţă cu primarii din Novaci şi Baia de Fier, dar şi cu drumarii, pentru a se asigura că drumul de acces spre staţiune este deschis şi că există şi suficiente locuri de parcare pentru turişti.

Vinerea trecută, la 7.30, când ningea, prefectul era deja la Rânca, bucuros că drumul de acces era „negru”, lucru pe care şi-l doreşte pe tot parcursul iernii. „Cine nu-şi face treaba, pleacă! De la prefect în jos, ca să se ştie! Am spus lucrul acesta de la început şi până acum nu a fost cazul. Facem aceste întâlniri la faţa locului pentru a rezolva problemele direct acolo, nu din birou. Ştiu că avem o problemă cu locurile de parcare, dar încercăm să o rezolvăm, aşa cum le-am cerut domnilor primari să nu existe gunoaie neridicate. Nu e vorba doar de imaginea Novaciului sau a Băii de Fier, ci a Gorjului. Am discutat cu cei de la CEZ pentru a remedia cât mai repede problemele ce pot să apară în cazul unui consum prea mare şi încercăm să rezolvăm şi această problemă, precum şi pe cea a consumului de apă, în măsura în care putem acum. Încercăm să le rezolvăm în cursul anului viitor pentru ca în următorul sezon rece ele să nu mai existe”, spune prefectul, de îndeplinirea acestor promisiuni depinzând şi câţi turişti vor prefera în continuare Rânca şi câţi îşi vor face planuri pentru a ajunge măcar odată la Transalpina.

Vizualizări: 175

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: