Apa din Turcineşti curge din nou în prag de campanie electorală

Au avut apă la robinete în campania pentru alegerile locale, apoi toată vara au răbdat. Este vorba de localnicii din Turcineşti, care săptămâna trecută au primit din nou apă. Chiar dacă şi-au dat seama că este o măsură pur electorală, oamenii se bucură şi spun că ar vrea să fie alegeri mai des. Alimentarea cu apă nu funcţionează tot timpul pentru că nu corespunde tehnic, susţin consilierii PD-L, pentru că nu există personal de specialitate, susţine primăria.

Sătenii din Turcineşti au suferit toată vara din cauza lipsei apei. Chiar dacă aceasta nu este potabilă, o foloseau măcar la treburile din gospodărie pentru că mulţi şi-au făcut fântâni ca să nu moară de sete. „Noi ne-am făcut fântâni în curte, nu ne-am putut lăsa în grija apei de la robinet. În primul rând nu este potabilă, dar măcar o foloseam la treburile din gospodărie. A fost secetă mare și exista pericolul să ne sece și fântânile. Oricum și-au bătut joc de noi cu apa”, a spus o localnică.

Apa, asociată cu alegerile

Mare le-a fost mirarea oamenilor când au dat vineri drumul la robinet şi au văzut că au în cele din urmă apă curentă. Sătenii cred că s-a întâmplat acest lucru pentru că se apropie campania electorală. „Când mi-a spus vecina că ne-au dat drumul la apă am rămas uimită. Toată vara ne-am rugat să ne dea apă că murim de sete, dar nu s-a putut. Au dat drumul acum pentru că vine campania electorală. Așa au făcut și înainte de alegerile locale și după ce s-au terminat votările au oprit-o. Așa se va întâmpla și acum, pentru că au nevoie de voturi. Ne le pasă de noi. Din punctul meu de vedere pot să facă orice eu la alegeri, la votări nu mă mai duc, pentru că suntem noi de la țară, dar nu suntem proștii lor”, a declarat o femeie din Turcineşti.

Opresc apă în butoaie

Sunt și oameni care au început să-şi facă provizii de apă pentru că se aşteaptă să fie oprită din nou. „Mare minune ar fi să ne lase apa, dar nu cred. Îi dădură drumul așa să ne ia ochii, dar o opresc din nou. Eu îmi umplu niște bidoane ca să am, pentru că de acum vine frigul și o să ne spună că au înghețat conductele”.

Chiar şi primarul se gândeşte să întrerupă alimentarea cu apă în campanie sau dacă se consumă foarte mult. „Eu am mai dat drumul la apă pe sate și în lunile trecute, dar când am văzut că apa este risipită pentru udatul grădinilor am oprit-o. Acum nu se mai irigă și cred că va ajunge. Dacă se pune problema că le-am dat apă doar în campania electorală, am să o opresc în această perioadă ca să nu se interpreteze greșit”, a declarat Vasile Gogălniceanu, primar.

Vizualizări: 221

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: