Grav accident rutier la Moi! Un mort și doi răniți! 

Tragedie sâmbătă seara, pe Drumul Național 66, pe raza comunei Bâlteni, un localnic din Moi fiind spulberat, pur și simplu, de o mașină condusă de o șoferiță de 20 de ani. Tânăra l-a luat în plin pe bărbatul de 82 de ani, omul fiind târât zeci de metri pe șosea, ajungând în cele din urmă într-un șanț de pe marginea șoselei, plin de dejecții. Dacă pentru acesta nimeni nu a mai putut face nimic, pentru cele două tinere din mașină medicii au reușit să le mențină în viață. Șoferița a fost transportată la spital la Rovinari, în timp ce prietena sa a fost transferată la Craiova, starea ei fiind mai gravă. Irina Birău s-a ales acum cu dosar penal, ea fiind anchetată atât pentru ucidere din culpă, cât și pentru vătămare corporală din culpă.

Gelu IONESCU

În şanţ a ajuns și o prietenă a șoferiței, aflată pe scaunul din dreapta față al mașinii. Niciuna nu purta centura de siguranță. Aceasta a fost aruncată prin geamul mașinii după ce autoturismul scăpat de sub control s-a izbit de un cap de pod. Motorul de la mașină s-a desprins și a zburat prin aer vreo zece metri, ajungând în șanțul de pe cealaltă parte a drumului, din fericire nefiind alte persoane sau mașini care să fi fost la acel moment în acel loc pentru că nenorocirea putea fi și mai mare.

Aproape decapitat

Iluminatul stradal nu era funcțional la ora la care s-a produs accidentul, acesta fiind pus în funcțiune ulterior. Grigore Tătaru se întorcea cu vitele de la câmp și încerca să traverseze strada în momentul în care a fost izbit în plin de mașina care venea dinspre Craiova spre Târgu Jiu. Impactul a fot atât de mare încât i-a scos în stradă pe localnici, oamenii dându-și seama repede că s-a produs o nenorocire. „Parcă m-au lăsat picioarele în acele momente. Tremuram și nu realizam ce s-a întâmplat. Am ieșit în stradă și am văzut mașina în locul în care s-a oprit și o fată din ea era cu capul sub pod. Au venit alți oameni și i-au acordat primul ajutor”, a povestit o localnică. Oamenii care au ajuns la locul accidentului nici nu au știut în prima fază că ar exista vreo persoană decedată. Fiind întuneric, sub șocul impactului, aceștia s-au bucurat când au văzut că fetele din mașină sunt în viață, deși rănite. „Una dintre ele era în șanțul cu apă. Am crezut că nu mai respiră că putea să se și înece. Era inconștientă și am încercat să îi acordăm noi primul ajutor, așa cum ne-am priceput. Nu mai vorbea. Ulterior am văzut-o și pe cealaltă fată venind spre noi. Era și ea plină de sânge”, a povestit o altă martoră la cele întâmplate. Trupul lui Grigora Tătaru a fost descoperit ulterior, când oamenii au realizat că vitele rămase singure pe șosea erau ale lui, iar el lipsea. Omul a fost lovit atât de rău încât a fost aproape decapitat. „Fusese cu vitele pe luncă și venea spre casă. A venit mașina, cu viteză, fără viteză, nu mai contează, dar l-a spulberat. Lui cică și capul i l-a zburat, atât de mare a fost izbitura. Mai avea câteva case de mers și ajungea la el acasă”, a povestit un vecin al bătrânului.

Galerie foto


Vizualizări: 5,250

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: