Fata sinistratei de la Novaci, fugară din centrul de plasament

Misiune dificilă pentru polițiștii gorjeni care trebuie să îi dea de urmă unei fete de 13 ani fugită dintr-un centru de plasament chiar din prima zi de școală. Maria Narcisa Romanescu a ajuns în grija statului după ce locuința în care stătea cu mama sa la Novaci a fost distrusă de viitura din vara lui 2014.

Iren Ibolya Majlat a amenințat atunci de mai multe ori că își dă foc împreună cu fiica ei dacă nu i se construiește o casă, ea ajungând astfel să fie condamnată cu suspendare pentru rele tratamente aplicate minorului. Femeia a mai acceptat și ca fiica ei să întrețină relații intime cu un recidivist, condamnat și el între timp, ambilor instanța interzicându-le să se apropie de minoră sau să vorbească cu ea vreme de doi ani.

Maria Narcisa Romanescu pare însă să nu accepte condițiile de trai pe care i le oferă statul și, ca urmare, de mai multe ori a plecat din centrul în care este găzduită, lucru pe care l-a făcut și luni, în prima zi de școală. Ea a plecat de „acasă” pentru a participa la festivitățile de deschidere a noului an școlar, dar cei care o supraveghează au fost nevoiți să anunțe Poliția despre faptul că a dispărut din nou, oamenii legii dând-o în urmărire în speranța că o vor găsi mai repede. Semnalmente: înălţime –1,60 m,  greutate circa 50 Kg, constituţie atletică, păr negru, lung, faţă rotundă, ochi căprui. În continuare se desfăşoară activităţi specifice pentru depistarea minorei. Din primele verificări rezultă faptul că minora este cunoscută cu plecări voluntare şi repetate din centru. Oricine are informații despre fată trebuie să sune la 112 pentru a-i informa pe polițiști despre locul în care se află aceasta.

DISPĂRUŢI

De la începutul anului și până în prezent 12 minori au fugit din centru, iar reprezentanții DGASPC au organizat ședințe de consiliere pentru ca minorii să nu mai plece din sistem.

Vizualizări: 816

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: