Protest la Târgu Jiu. Vor RCA-uri mai mici

Transportatorii rutieri din Gorj au protestat joi în Autogara Târgu Jiu, fiind nemulțumiți de creşterea tarifelor RCA. În acest mod, transportatorii s-au arătat solidari cu colegii lor din țară care au protestat și ei la nivel național. Șoferii au condus autobuzele cu pancarte în geam strigându-și nemulțumirile. Cu toate acestea, cei mai mulți sunt sceptici în privința rezolvării problemelor.

Oamenii spun că tarifele practicate pentru încheierea asigurărilor auto obligatorii îi bagă în faliment. ”Nemulțumirile sunt că este prea scump RCA-ul și nu știm unde se duc banii că drumurile sunt așa cum sunt. Se muncește numai pentru stat. Chiar și cu acest protest, nu cred că vom rezolva mare lucru. Dacă va fi nevoie vom ieși și în stradă că nu se mai poate”, a spus unul din șoferii din autogară. Oamenii mai spun că prețul RCA-ului a crescut de patru ori în acest an în condițiile în care oricum sunt sufocați de taxe. ”Suntem solidari cu colegii noștri care au ieșit în stradă. Și noi vrem asigurări mai mici. Sunt prea mari și când faci vreo pagubă aștepți luni întregi, te plimbă cu actele de te saturi. Vom face tot ce este nevoie, ieșim în stradă, blocăm”, a spus un alt șofer. Șeful Autogării din Târgu Jiu, Ion Gridan, spune că dacă nemulțumirile lor nu vor fi auzite vor continua să protesteze într-o formă mai radical. ”Ne-am solidarizat cu cei din București, este ceva normal. Avem și noi pe domnul Marian Crăc, directorul Expres Transport, la București, la protest. Noi sperăm să revenim la RCA-ul cel vechi că știți că s-a mărit de patru ori până acum”, a spus Ion Gridan, șeful Autogării Târgu Jiu.

Câteva zeci de camioane au blocat, joi dimineața, câteva artere din țară, în semn de protest față de prețul RCA care, potrivit transportatorilor, ar ajunge și la 5.000 de euro pentru un cap tractor.

Vizualizări: 375

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: