Grav accident rutier la Vlăduleni

Doi bărbaţi au fost la un pas de moarte, după ce autoutilitara în care se aflau s-a izbit frontal de un TIR care venea din faţă. Martorii povestesc faptul că şoferul TIR-ului a intrat în depăşirea unei maşini oprite pe dreapta şi astfel a pătruns pe contrasens. Pentru scoaterea şoferului din autoutilitară a fost nevoie de intervenţia echipei de descarcerare. Accidentul a avut loc în satul Vlăduleni, comuna Bâlteni.

Impactul dintre autoutilitară şi TIR a fost atât de puternic, încât autoutilitara a ieşit de pe carosabil şi a căzut într-un şanţ de pe marginea drumului. Şoferul acesteia, Gheorghe Câmpeanu de 59 de ani din Târgu-Jiu, a rămas prins între firele contorsionate. Pentru scoaterea sa a fost nevoie de intervenţia echipei de descarcerare. Gheorghe Câmpeanu este o rudă apropiată a primarului comunei Runcu, Adi Câmpeanu. Victima deţine mai multe magazine alimentare în municipiul Târgu Jiu şi o pescărie în Runcu.

 „Ne-am deplasat la faţa locului pentru scoaterea unei victime implicate într-un accident rutier, care a rămas încarcerată. Intervenţia a durat aproximativ 15 minute şi pot să spun că a fost destul de dificilă”, susţine Aurelian Negrea, şef gardă de intervenţie ISU Gorj. Un echipaj al ambulanţei a transportat victima la unitatea de primiri urgenţe cu multiple traumatisme. „Bărbatul a fost adus cu traumatisme craniene şi toracice. Nu este în pericol, dar va rămâne internat pentru a fi supravegheat”, susţine Ramona Oprea, medic UPU.

Şoferul TIR-ului e vinovat

Scăpat ca prin minune, pasagerul din dreapta povesteşte că s-au trezit cu TIR-ul în faţa lor pe contrasens şi nu au mai avut ce face pentru a evita impactul. Martorii susţin că TIR-ul se afla în depăşire. „Noi mergeam regulamentar, nu aveam viteză şi am văzut că în faţa noastră un TIR. S-a băgat în depăşire şi a venit direct în noi. Din momentul acela nu mai ştiu nimic. Dacă nu aveam centurile de siguranţă pot să vă spun că nu mai trăiam acuma”, susţine pasagerul din dreapta al autoutilitarei.

Aflaţi la faţa locului, poliţiştii au ajuns la concluzia că şoferul TIR-ului a pierdut controlul volanului din cauza unei defecţiuni care a apărut la maşină.

Localnicii din Vlăduleni sunt disperaţi din cauza faptului că în zonă viteza maximă regulamentară de circulaţie este de 70 de kilometri pe oră, faţă de 50 în alte localităţi, însă şoferii circulă mult mai tare.

Vizualizări: 207

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: