Greblă a fost executat pe nedrept. Cine spune!

Opinie tranșantă a fostului președinte al Curții Constituționale a României, Augustin Zegrean, despre lucruri întâmplate cu doi ani și jumătate în urmă și care l-au vizat pe fostul judecător constituțional Toni Greblă. Ancheta pe care DNA a declanșat-o împotriva acestuia și inclusiv decizia procurorilor anticorupție de a-l reține pentru 24 de ore pe fostul senator de Gorj a avut efecte puternice asupra judecătorilor de la Curtea Constituțională. O recunoaște tranșant chiar fostul președinte, Augustin Zegrean fiind de părere că ancheta DNA putea să continue și fără ca Greblă să fi fost obligat să plece de la CCR, el alegând să se retragă și să își dea demisia după ce a fost reținut 24 de ore.

„Da, executat nedrept. Putea să fie lăsat acolo. S-a acționat exagerat. Atunci ne-am speriat cu toții că poate să vină DNA să te ia de la micul dejun fără să fii citat, fără nimic”, a mărturisit Zegrean într-un interviu pentru stiripesurse.ro. Anchetarea și reținerea lui Greblă s-a făcut într-un moment în care CCR respinsese legile Big Brother, cele pe care SRI și DNA le doreau aprobate pentru a putea face mai ușor interceptările. Maniera în care s-a procedat cu fostul parlamentar gorjean i-a cam pus însă pe gânduri pe judecătorii Curții Constituționale, după cum mărturisește Zegrean. „Ar fi fost greu să îi ceri unui judecător așa ceva. Judecătorul nu poate fi schimbat din funcţie, nu are dreptul la al doilea mandat. A fost enormitatea cu Greblă, dar în afară de asemenea cazuri e greu să pui presiune pe un judecător”, spune fostul președintele al judecătorilor constituționali.

DNA l-a trimis în judecată pe Toni Greblă pentru mai multe acuzații, dosarul său fiind pe rolul Înaltei Curți de Casație și Justiție. El este acuzat, printre altele, că a derulat afaceri incompatibile cu statutul său de judecător CCR, cea mai cunoscută acuzație la adresa sa fiind cea care vizează caprele crescute la ferma din dealul de la Telești.

Vizualizări: 1,937

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: