Lupta pentru pământ l-a lăsat fără un ochi. Își vrea sora în pușcărie!

Este incredibil unde poate duce lupta pentru pământ și nu între persoane străine, ci între frați. Gheorghe Purda este din Alimpești și are 57 de ani. Acum un an a rămas fără un ochi, după ce sora i-a aruncat în față o substanță chimică. Cred că era acid de baterie, spune Purda, care își vrea sora la închisoare pentru fapta sa.

Până acum un an și ceva, Gheorghe Purda era șofer profesionist, făcea curse externe și aducea acasă chiar și cinci mii de lei pe lună. Acum, fără un ochi, și-a pierdut permisul pe categoria de profesionist și câștigă de zece ori mai puțin, dintr-un ajutor de handicap. Spune că sora lui i-a aruncat chiar în ziua de Paști, anul trecut, cu o substanță chimică în ochi. „Eram supărat că a dat muzica prea tare, o face înadins. Scoate boxa în curte, cu fața spre mine, și dă muzica tare, de nu auzi nimic. I-am zis să oprească muzica, altfel îi pun apă de boxă. Era chiar acolo, lângă pompă, și așa am făcut, am pus furtunul cu apă”, povestește Gheorghe Purda. Spre seară, acesta a mers la pompă să se spele pe mâini, iar când s-a aplecat a apucat să vadă ceva țâșnind spre el. „Cred că m-a pândit. Văzusem că a stins luminile și mi se părea ceva ciudat. Din reflex am întors fața și mi-a aruncat substanța doar în partea stângă. Mi s-a umflat ochiul. Când am ajuns la spital, medicii mi-au spus că o să se spargă corneea. Au zis că este ca la parbrizul mașinii, care se sparge, dar nu cade. Am fost și la spital la București, mi-au scos ochiul. Mi-am pierdut permisul, mai am voie doar B-ul, acum am o pensie de handicap”, spune Purda, care are doi copii mari, la casele lor, și unul mai mic, în întreținere.

Gheorghe Purda este supărat pe polițiști și procurori că tergiversează ancheta. A făcut adresă la IPJ Gorj, de unde i s-a răspuns că petiția lui a fost înaintată spre competentă soluționare Parchetului de pe lângă Judecătoria Novaci. Și acolo a fost în audiență și a aflat că se așteaptă un răspuns, după ce sora a contestat certificatul medico-legal. Purda spune însă că a trecut mai bine de un an de când a rămas fără ochi și nu i se pare normal ca ancheta să bată pasul pe loc. Întrebat dacă nu i-ar părea rău să-și vadă sora în pușcărie, Purda a spus că nu: „Nu mi-ar părea rău. Eu nu o mai recunosc de soră. Dacă îmi tăia o mână, o iertam. Dar pentru vedere nu pot să o iert”.

Conflictul dintre cei doi este vechi de 15 ani, de la moartea tatălui lor. Bătrânul le-a lăsat casă la fiecare, în aceeași curte, dar de atunci frații se ceartă pe pământ, care la cât are dreptul. Cearta dintre ei a făcut ca familiile să se dușmănească, chiar și la nivelul următoarei generații.

Vizualizări: 6,771

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: