Greblă vorbește despre suspendarea lui Iohannis

Secretarul general al Guvernului Toni Greblă a declarat, luni, că juridic şi constituţional există motive pentru a fi declanşată procedura de suspendare din funcţie a preşedintelui Klaus Iohannis, însă politic lucrurile sunt mai complicate, în contextul Preşedinţiei Consiliului UE.

Întrebat, luni seară, la România Tv, dacă exclude sau nu juridic o procedură de suspendare a preşedintelui, Toni Greblă a răspuns: „Juridico-constituţional, preşedintele României prin inacţiunea sa a încălcat prevederile Constituţie, astfel încât ar exista motive pentru a declanşa procedura de suspendare din funcţie. Politic lucrurile se complică şi mai mult, având în vedere că România a prelulat Preşedinţia Consiliului UE, astfel încât trebuie analizate avantajele şi dezavantajele”.

Toni Greblă a mai spus că, în opinia sa, şeful statului se cere suspendat. „Senzaţia mea e că preşedintele Iohannis caută să încalce atâtea prevederi din Constituţie, caută să împiedice buna funcţionare a statului, încât parcă solicită să fie declanşată procedura de suspendare din funcţie. Toate acestea trebuie privite prin prisma faptul că la sfârşitul acestui an vom avea şi alegeri prezidenţiale încât este clar că fac parte din elemente de campanie electorală în care preşedintele, din păcate, a intrat prea devreme”, a completat secretarul general al Guvernului, citat de Mediafax.

Vizualizări: 1,370

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: