Greenpeace: Cărţi poştale cu expropriaţii de la Runcurel

Idee inedită a ecologiștilor de la Greenpeace România. Pentru a trage un semnal de alarmă în ceea ce privește exproprierile pe care le face statul în satul Runcurel, din comuna Mătăsari, pentru continuarea activității la cariera Jilț Nord, au realizat o serie de cărți poștale. În aceste vederi sunt ilustrate imagini cu proprietarii de imobile de pe culoar, ce urmează a fi expropriați. 

 Vederile realizate de cei de la Greenpeace au pe verso mesaje gen: "În decembrie 2015, Guvernul a adoptat HG 960/09.12.2015 care permite exproprierea abuzivă a 134 de gospodării din Runcurel, comuna Mătăsari, județul Gorj, în favoarea extinderii carierei de lignit Jilț Nord, care aparține Complexului Energetic Oltenia. Localnicilor li s-a oferit aproximativ 1 euro/ mp, indiferent de natura proprietăţilor pe care le dețin". Altele au mesaje gen: "Sunt Cosmin Stăniloiu din Runcurel. Excavatorul sapă acum după lignit pe terenul meu, care nu mai e al meu, că m-a expropriat Guvernul. Nu știu unde o să plec de aici, banii oferiți nu îmi ajung pentru o altă gospodărie".

De altfel, Greenpeace România și Bankwatch România au inițiat o petiție prin care cer Guvernului revocarea hotărârii de Guvern prin care a fost aprobate aceste exproprieri de utilitate publică, dar și exproprieri corecte pentru locuitorii din Runcurel.

Organizațiile de protecția mediului au reușit să strângă până acum peste 3.850 de semnături pe o platformă online: http://facem.de-clic.ro/runcurel

Pe site-ul respectiv mai este precizat și faptul că "banii pentru aceste exproprieri nu sunt plătiți de compania beneficiară, ci provin de la plătitorii români de taxe, inclusiv de la locuitorii satului Runcurel, ce vor fi evacuați".

Galerie foto


Vizualizări: 679

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: