Opt elevi la faza naţională a olimpiadei de română

Un număr de opt elevi vor reprezenta judeţul Gorj la Olimpiada Naţională de Limba Română. Cei opt elevi au fost selectaţi în baza rezultatelor obţinute la etapa judeţeană a olimpiadei. Faza naţională la această disciplină are loc la Râmnicu Vâlcea, în luna aprilie.

 Printre cei opt elevi calificaţi la etapa naţională a Olimpiadei de Limba Română se află şi Teodora Daviţoiu, elevă în clasa a VIII-a la Şcoala Gimnazială ”Pompiliu Marcea” din Târgu-Jiu. Eleva a fost pregătită de profesoara de limba română Delia Dumitrescu.

Adolescenta este fascinată de literatură de mic copil şi îşi doreşte să se întoarcă de la Vâlcea cu un premiu important. ”De mică îmi plăcea foarte mult să lecturez, pentru că cititul unei cărţi nu se compară cu nici cu Internetul şi nici cu oricare altă formă de relaxare. Subiectele la faza judeţeană nu au fost grele, a fost complex numai pentru cine nu a învăţat, însă pentru un elev care se implică în activităţile de la clasă a fost simplu. La Vâlcea sper să fiu printre primele locuri, am început deja să mă pregătesc”, a spus Teodora Davițoiu, elevă olimpică.

Profesoara care a pregătit-o pe Teodora pentru olimpiadă, dar și zi de zi la clasă, spune că fata este un copil serios şi foarte profund. ”Succesul Teodorei nu este întâmplător, pentru că pentru că încă din clasa a V-a a arătat o adevărată pasiune pentru literatură, este un copil serios, profund, cu o mare dragoste pentru învăţătură”, a spus Delia Dumitrescu, profesor de limba română.

Pentru Şcoala Gimnazială ”Pompiliu Marcea”, acest succes a însemnat enorm. Directorul unităţii şcolare, Rozica Pătraşcu, spune că este un fel de relansare a şcolii. ”Sunt mândră de realizarea copiilor şi de munca asiduă depusă de-a lungul anilor de doamna profesor. Sunt convinsă că acesta este începutul relansării şcolii noastre şi eu zic că vom avea un viitor frumos”, a spus Rozica Pătraşcu, directorul Şcolii Gimnaziale ”Pompiliu Marcea” din Târgu Jiu.

Vizualizări: 2,835

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: