Vor despăgubiri de la OMV după ce „a plouat cu gazolină”

Compania OMV va trebui să le ofere măcar explicații, dacă nu și eventuale despăgubiri, localnicilor din satul Moșteni, comuna Logrești, după ce o conductă magistrală a sa s-a rupt marți noaptea, în urma unei alunecări de teren. Inițial doar unul dintre săteni s-a plâns autorităților că a avut de suferit, în sensul că alunecarea de teren a ajuns până lângă casa sa, afectându-i gospodăria, în urma ruperii conductei fiindu-i compromis și un teren agricol, dar și câteva clăi cu fân. Acum și alți localnici au pretenții și cer despăgubiri, ei anunțând ieri că au depus inclusiv plângere la Poliție.
„Când s-a rupt conducta aia și a plouat cu gazolină peste noi de nu știam ce să mai facem vă dați seama că ne-a afectat terenurile agricole. Pe mașina mea au rămas pete de la substanța provenită din conducta ruptă că nu am putut să le scot nici după ce am dus mașina la spălătorie. Am încercat să vorbim cu cei de la OMV și ne-au spus să așteptăm să vină vara și să vedem dacă ni se mai face sau nu ceva prin grădină și apoi să le cerem daune. Noi am sunat la 112 și am depus și plângere pentru că nu lăsăm lucrurile așa. Am o vecină care are pereții crăpați la casă, dar ea nu a fot acasă atunci când s-a întâmplat explozia. Acum a venit și a văzut și cred că trebuie să o despăgubească cineva”, spus unul dintre localnici.
Singura veste bună primită ieri de cei din Moșteni a fost redeschiderea circulației pe un sens de mers pe drumul rupt zilele trecute de alunecarea de teren. Cei de la compania petrolieră au adus tone de piatră și utilaje cu care au refăcut drumul pe un sens de mers, asta până când terenul o va lua din nou la vale, așa cum s-a mai întâmplat și până acum.

Vizualizări: 1,494

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: