Primele limitatoare de viteză montate la Turceni

Administraţia locală din Turceni a dispus montarea primelor limitatoare de viteză de-a lungul şoselelor din oraş. Astfel de limitatoare au fost montate în zona Casei de Cultură a oraşului Turceni, dar şi în zona spitalului orăşenesc. Autorităţile locale vor chestiona cetăţenii pentru a vedea dacă doresc ca astfel de investiţii să fie făcute de primărie şi pe alte artere din oraş.

Primăria Turceni a dispus montarea acestor praguri din cauciuc pe cele două artere din oraş pentru că sunt cele mai tranzitate de autoturisme şi pe care, de regulă, există un aflux mare de cetăţeni. Investiţia se ridică la circa 2000 de lei, spune primarul din Turceni, Dumitru Gâlceavă. "Am montat limitatoare de viteză pe Strada Muncii, lângă Casa de Cultură, unde este cel mai mare aflux de elevi de la liceu şi pe Strada Sănătăţii, la spital, pentru că este o stradă dreaptă, iar şoferii mai tineri obişnuiesc să accelereze. Este destul de umblată strada. Ne-a cerut Poliţia Rutieră să montăm aceste limitatoare pentru că şi ei au constatat că sunt zone în care se merge cu viteză", a declarat Dumitru Gâlceavă.

Autorităţile locale spun că sunt dispuse să monteze astfel de limitatoare de viteză şi în alte cartiere ale oraşului, dacă cetăţenii vor avea astfel de solicitări. Pentru a afla părerea cetăţenilor primăria a demarat un studiu. "Vreau să văd ce zic şi cetăţenii, pe unde ar mai trebui montate limitatoare de viteză. Până acum nu am avut plângeri. Au fost oameni care au spus să mai punem. Facem un studiu. Unii sunt pro, unii sunt contra. Spun că de ce să fie limitatoare, mai ales tinerii cărora le place să alerge cu maşina. Să vedem care este dorinţa cetăţenilor după consultarea pe care o facem", a mai spus primarul oraşului Turceni.

Galerie foto



Vizualizări: 758

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: