Greva de la Transloc a fost anulată. Promisiuni!

Programul de lucru al autobuzelor şi troleibuzelor din Târgu Jiu va fi marţi unul normal, în condiţiile în care, anterior, fusese anunţată o grevă generală. Aceasta ar fi trebuit declanşată de şoferii care joia trecută au fost în grevă de avertisment de două ore, nemulţumiţi de salariile pe care le primesc şi de mijloacele de transport în comun pe care trebuie să le conducă.

Protestul a fost anulat ca urmare a discuţiilor care au avut loc în cursul zilei de luni între reprezentantul sindicaliştilor, Vasile Brânzan, şi directorul general Vasile Căilean. Liderul sindical afirmă că a obţinut suficiente promisiuni încât să nu mai fie nevoie de un protest care să bulverseze circulaţia prin oraş.

„Principala promisiune este că ne vor fi majorate salariile cam cu 300 de lei. Nu ştiu dacă vom şi vedea aceşti bani, pentru că ei sunt meniţi să acopere diferenţa care ni se reţinea nouă după trecerea de la 1 ianuarie a contribuţiilor de la angajator la angajat. Am găsit înţelegere şi măcar din acest punct de vedere se repară o nedreptate. În privinţa modernizării maşinilor cu care suntem nevoiţi să transportăm călătorii, ni s-a spus că Transloc lucrează împreună cu Primăria Târgu Jiu la un proiect cu fonduri europene pentru achiziţionarea de autobuze şi troleibuze noi. Pe hârtie proiectul am văzut că sună bine, acum să vedem şi dacă se obţin banii şi cât va dura până se vor face achiziţiile. Din aceste motive am considerat că nu se mai impune radicalizarea protestului şi, ca urmare, programul de lucru va fi unul normal, cu speranţa că promisiunile vor fi şi onorate”, a menţionat Brânzan.

Vizualizări: 341

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: