Începe construcţia unei noi grădiniţe la Turburea

O nouă grădiniţă va fi construită în comuna gorjeană Turburea. Clădirea va deservi preşcolarii din satul Poiana, iar investiţia va fi dusă la îndeplinire cu fonduri europene. Circa un milion de lei a obţinut administraţia locală pentru construirea unităţii de învăţământ.

În timp ce în multe localităţi din Gorj, an de an, se închid şcoli şi grădiniţe, la Turburea se construiesc noi unităţi de învăţământ. Administraţia locală a demarat procedurile pentru proiectarea viitoarei grădiniţe din satul Poiana, iar în cel mult 4 luni vor fi demarate şi lucrările.

„Am primit o veste foarte, foarte frumoasă. Ni s-a aprobat un proiect pe AFIR, pentru a construi o grădiniţă în satul Poiana, în valoare de 1 milion de lei. Este o investiţie precum cea de la şcoala din centrul comunei. Pentru că şi această şcoală este o investiţie pe care am realizat-o acum 5 ani, în valoare de vreo 3,6 milioane de lei. Cu acest obiectiv am luat locul I la o revistă de administraţie publică. Și această grădiniţă va fi una modernă, conform standardelor europene ”, a declarat primarul comunei Turburea, Ion Bîrcă.    

O altă investiţie majoră la nivelul comunei Turburea este cea privind introducerea reţelelor de canalizare. Administraţia locală estimează că în cel mult 2 luni va da în funcţiune reţeaua care se întinde pe 14 km şi care deserveşte satele Șipotu, Turburea şi Spahii. Mai mult decât atât, administraţia locală anunţă că va extinde canalizarea în comună. „Avem aprobată o extindere a reţelei de canalizare în satele Poiana şi Cocorova pe vreo 13 km, pe fonduri guvernamentale”, a explicat primarul Bîrcă.

Vizualizări: 1,171

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: