Grigoraş, salvarea tinerilor de la Pandurii 2

„Nu mai aduceţi jucători din alte părţi. Mizaţi pe noi!” Acesta este mesajul pe care îl transmit tinerii jucători formaţi de Pandurii. Grigoraş este exact omul de care aveau nevoie. Antrenorul a promovat in acest sezon 5 tineri de la echipa secunda si nu se opreşte aici. Vrea sa adopte si la Târgu Jiu modelul de succes de la Galaţi.

Grigoraş a contribuit şi el la titlul de campioană al Oţelului. Mulţi din jucătorii care au luat titlul în 2011 au fost promovaţi la prima echipă de Grigoraş pe vremea când acesta era „cel mai tare din oraş” la Galaţi.

La Galaţi, Grigoraş i-a aruncat în luptă pe Râpă, Antal sau Sârghi iar acum la Târgu Jiu antrenorul adoptă aceeaşi metodă. I-a promovat în acest sezon pe Tătaru, Rada, Pleaşcă, Voinea sau Avramescu. Asta spre bucuria tinerilor care se săturaseră să fie uitaţi la echipa secundă. „A fost un sezon bun pentru noi, mai ales că am primit încredere din partea domnului Grigoraş. Nu e chiar aşa greu la liga întâi, nu am întâlnit niciun adversar care să-mi pună foarte multe probleme. Putem face faţă!” spune sigur pe el fundaşul central Ionuţ Rada. Acesta a marcat primul gol în victoria cu U Cluj, scor 2 la 0 care a consfinţit rămânerea pandurilor în prima ligă. „A fost o bucurie de nedescris, mi-e greu să spun ce am simţit, mai ales că era un meci decisiv pentru noi”, spune acelaşi Rada.

Îşi pierduseră speranţa

Atât Rada cât şi „geamănul” din defensivă, Ionuţ Tătaru recunosc că îşi luaseră gândul de la prima echipă înainte de venirea lui Grigoraş. Mai ales că predecesorul său, Ionuţ Badea nici măcar nu i-a băgat în seamă vara trecută. „Ne cam pierduserăm speranţa. A venit domnul Badea şi toţi copiii am plecat care încotro”, spune Tătaru care a plecat atunci împrumut la Minerul Lupeni.

Se reface cuplul de la Pandurii 2 ?

Titulari de bază până de curând în centrul apărării echipei secunde cei doi îi asigură pe toţi că pot face acelaşi lucru şi în prima ligă. „Poate nu la anul dar peste 2 ani cu siguranţă putem fi amândoi titulari. Dar e nevoie să ni se dea încredere, să nu mai aducă jucători de prin alte părţi”, spune Tătaru care a făcut deja cuplu cu Rada în meciul de la Târgu Mureş, pierdut de panduri în minutul 92 cu 0 la 1.

21 de ani are Rada care a jucat 6 meciuri în acest sezon.

20 de ani are Tătaru care a prins postul de titular în meciul de la Târgu Mureş

Vizualizări: 109

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: