Grigorescu, directorul CE Oltenia

Ministrul Energiei, Victor Grigorescu, se comportă ca un supra-director al Complexului Energetic Oltenia. Anunţă public că nu mai permite finanţarea cluburilor sportive de către CEO, în plin sezon competiţional, distrugând deja echipele de handbal şi de baschet, în timp ce Pandurii mai speră joi la o minune, adică la o continuare a finanţării. Anunţă apoi că mută sediul social al companiei la Bucureşti, pentru a avea o bază mai largă de specialişti care să o conducă. Mai nou, se aude că ministrul a blocat numirile de directori la nivel de cariere şi termocentrale, pentru că acestea nu ar fi avut la bază o selecţie de CV-uri.

Cu certitudine, Complexul Energetic Oltenia are nevoie de o conducere stabilă, nu de un Directorat din interimari. Compania are nevoie de oameni în conducere cu contracte clare, cu răspunderi clare, cu indicatori de respectat. Grigorescu, dacă vrea să fie director, să se prezinte la concurs. Dacă nu, rolul lui de ministru nu este de a lua decizii care ţin de companie, ci de a desemna oameni în AGA şi în Consiliul de Supraveghere care să ia decizii.

Grigorescu dă tot mai multe semnale că subminează autoritatea celor care conduc Complexul Energetic Oltenia. Dacă legăm asta de preferinţa ministrului pentru un anumit lichidator judiciar, pe numele lui Borza, care este interesat să intre CE Oltenia în insolvenţă la vară, ne putem întreba dacă atitudinea ministrului este în favoarea sau în defavoarea companiei.

Asta nu înseamnă că ministrul Grigorescu nu are uneori dreptate. Adică este cazul să se reducă finanţarea pentru sport, dar niciun acţionar responsabil nu taie pur şi simplu finanţarea, riscând să piardă sportivi de milioane de euro. În povestea cu mutarea sediului nu are deloc dreptate, dar cum îi place să menţină tensiunea în companie, a răspuns în scris la vreo patru parlamentari care l-au interpelat că problema rămâne în analiză. Mai nou, se aude că a blocat numire unor directori pentru că i-au spus diverşi că unii au probleme de integritate, dar şi că nu au avut la bază o selecţie de CV-uri. O poziţie relativ corectă, dar pe care nu a avut-o când a impus, de exemplu, numirea şefei de la resurse umane. Semn că nu principiile stau la baza unei astfel de atitudini.

Una peste alta, Grigorescu pare mai interesat de bulversarea activităţii la CE Oltenia, deşi ar trebui ca elaborarea strategiei energetice a României să îi ocupe tot timpul. În privinţa lui Ciobotărică, nu este clar dacă face parte din joc sau este la sacrificiu.

Vizualizări: 2,461

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Vocile schimbării:

Citește și: