Groapă de gunoi reapărută lângă un cartier de vile din Târgu Jiu. Soluţia autorităţilor: educarea cetăţenilor!

Cartierul de vile din zona Făgăraș a municipiului Târgu Jiu s-a umplut, din nou, de gunoaie. Polițiștii locali spun că au dat amenzi, dar, chiar și așa, cei care aruncă deşeuri la voia întâmplării nu se lasă intimidați în vreun fel. Comisarii de la Garda de Mediu nu mai au soluții și propun educarea cetățenilor de etnie romă, asupra cărora sunt ațintite toate privirile în acest caz.

La o lună de la ecologizarea făcută de administrația locală în zona Făgăraș, acolo unde tone de gunoaie au fost aruncate, cartierul de vile este în continuare sufocat de deşeuri. Municipalitatea din Târgu Jiu a montat la gura de acces în zonă chiar și o jardinieră imensă din piatră, de circa 1.5 metri, astfel încât să împiedice accesul căruțelor și a mașinilor pe proprietăți. În van, pentru că zona este plină iar cu gunoaie de tot felul, în special resturi rămase din activitățile de construcții.

„Nu au terminat de făcut curăţenie”

Localnicii nu au cuvinte de laudă nici la adresa celor care au lucrat pentru îndepărtarea deşeurilor din zonă. „Au lucrat vreo câteva zile, au făcut pază vreo o lună, au dat câteva amenzi. În partea de jos nu au ecologizat. N-au terminat de făcut curățenie. În câteva zile a venit vola și mașina de la Polaris, au adus câte zece oameni, care iau ajutoare sociale. De ce nu au mai venit, nu știu. Acum mai vin polițiștii locali, cred că 2-3 săptămâni au stat zi și noapte. Veneau cu mașinile lor și stăteau aici. Au pus jardiniera aceea, dar trec pe lângă canal”, a declarat Constantin Vugigeică.

Chiar dacă unii localnici spun că au sesizat primăria în nenumărate rânduri, responsabilii din administrația locală susţin că nu au primit noi reclamații de la cetățenii din zonă.

 Amenzi infime

Polițiștii locali din Târgu Jiu spun că au aplicat până acum cinci amenzi, în valoare totală de 325 lei, pentru aruncarea gunoaielor în zona Făgăraș-Aleea Mehedinți. „Poliția Locală a Municipiului Târgu Jiu a intensificat acțiunile de patrulare în zona respectivă”, a declarat Alexandra Petrița, purtătorul de cuvânt al Poliției Locale Târgu Jiu.

Responsabilii din cadrul Gărzii de Mediu Gorj spun că nu știu ce măsuri să mai traseze în acest caz și cred că se impune educarea cetățenilor de etnie romă. „Vom încerca, pe viitor, împreună cu primăria, să facem niște acțiuni de conștientizare, educare, în rândul cetățenilor de etnie romă. Nu doar în zona respectivă, ci în toate zonele cu astfel de probleme. Pe lângă asta, vom monitoriza în continuare aceste zone”, a precizat comisarul șef al Gărzii de Mediu Gorj, Gheorghe Sanda.

Galerie foto




Vizualizări: 1,636

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: