Grupul "Prisma" expune la Târgu Jiu

Muzeul Judeţean  ”Alexandru Ștefulescu” din Târgu Jiu Luni, găzduieşte luni, 5 iunie 2023, de la ora 17:00, vernisajul expoziției ”Paradisul fără sfârșit”, al grupului ”Prisma”, din care fac parte artiștii Beatrice Anghelache, Bogdana Contraș, Vlad Iulian Fodor, Antonia Ionescu, Bianca Ioniță, Eugen Iovan și Gabriel Smoleac.

Grupul de artiști ”Prisma” a avut prima expoziție în anul 2019, la Galeria de Artă Simeza. Artiștii au mai expus, în această formulă, la Muzeul de Artă din Constanța, Muzeul “Carol I” din Brăila și la Galeria “Orizont” din București. Tematica abordată de artiști este legată de natură, compozițiile ilustrând elemente naturale, peisaje ale unui ambient natural și relația omului cu natura, teme legate de comuniune și comunitate.


„Expoziția ”Paradisul fără sfârșit” aduce la Târgu Jiu, la Muzeul Județean Gorj ”Alexandru Ștefulescu”, lucrările membrilor grupului Prisma, care ne invită într-o lume ideală, în care omul este în continuare în comuniune cu natura și elementele acesteia. Ca o fugă spre (nu din) Paradis, artiștii observă, într-o formă afectivă, diferite elemente naturale care ne înconjoară și cărora noi, ceilalți, nu le mai dăm importanță. Să fie acesta secretul intrării (sau rămânerii) într-un paradis fără sfârșit? Prin reprezentări micro sau macro, în care elementul vegetal fie este observat până la cele mai mici detalii, fie este parte integrantă dintr-un puzzle sau chiar dintr-o radiografiere a sinelui, artiștii reușesc să atragă atenția spre starea de grație. Lumina și, mai ales, filtrarea ei, sunt, de asemenea, elemente importante în această viziune. Elementele naturale nu sunt doar prezente în paradis, dar și urmele/umbrele lor au dinamică, sens și scop.”, a transmis Dorina Cioplea-Văduva, curatorul expoziţiei.

Expoziția poate fi vizitată până la sfârșitul lunii iunie.

Vizualizări: 664

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Timp liber:

Citește și: