Fotografii spectaculoase surprinse de un licean din Târgu Jiu

Norii ce aduc furtuna au fost surprinși în fotografii spectaculoase, la Târgu Jiu. Autorul este un licean din municipiu. Darius Norocea e în clasa a noua, la Colegiul Național "Ecaterina Teodoroiu", și e pasionat de fenomenele meteo. "Furtunile mă fascinează", ne-a mărturisit tânărul. 

Darius Norocea e pasionat încă de mic de fenomenele meteo. În această după-amiază, a surprins norii dinaintea furtunii în câteva fotografii inedite. "Îmi place să studiez hărțile meteorologie, să urmăresc evoluția norilor și schimbările care se produc în atmosferă. În urmă cu un an, mi-am achiziționat propria stație meteorologică automată, cu care pot urmări parametrii meteorologici în timp real, la nivel local. Măsoară întregul tacâm de parametri (temperatura aerului, cantitatea de precipitații, presiunea atmosferică, indicele UV, vitezele vântului, umiditatea aerului, etc.), aceștia clasificandu-i cu ajutorul graficelor, ajungând la concluzii între fiecare lună din an, pe plan al vremii", ne-a mărturisit tânărul. 

Furtunile sunt favoritele lui. E motivul pentru care "vânează" norii aducători de ploaie. "Printre fenomenele meteorologice pe care le îndrăgesc, furtunile sunt cele care mă fascinează, îndeosebi! Norii înalți și pufoși de furtună, asemănători cu conopida, sunt pe atât de aspectuoși, cât și pe atât de periculoși! Astfel, de 2 ani de zile am reușit să îmbin aceste două aspecte, reușind să îmi ofere adrenalina necesară, când mă îndrept către aceștia. În cele mai multe cazuri îmbin meteorologia cu fotografia și reușesc să surprind instantanee fascinante, fie cu descărcări electrice, fie cu nori amenințători de furtună", ne-a mai spus Darius Norocea. 

Sursă foto: Darius Norocea, Severe Weather Alert-Gorj

Galerie foto




Vizualizări: 4,036

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Timp liber:

Citește și: