Gunoaiele primăriei Târgu-Jiu, sub preşul Gărzii de Mediu

Garda de Mediu Gorj nu a luat nicio măsură faţă de primăria Târgu-Jiu privind deşeurile aruncate în zona Termocentralei, acolo unde aproape că a fost înfiinţată o a doua groapă de gunoi a oraşului. Gheorghe Sanda, comisarul şef al Gărzii de Mediu, recunoaşte că au fost depozitate foarte multe gunoaie, dar nu a aplicat nicio sancţiune.

Autorităţile locale din Bâlteni, Rovinari, Ciuperceni şi Săcelu au fost sancţionate, cu sume cuprinse între 150.000 de lei şi 20.000 de lei, de comisarii Gărzii de Mediu Gorj pentru că au depozitat deşeuri în zone neautorizate.

Gheorghe Sanda, directorul coordonator al Gărzii de Mediu Gorj, recunoaşte că acelaşi  lucru se întâmplă şi în municipiul Târgu-Jiu, numai că în ultimele două luni sancţiunile au ocolit municipalitatea. ,,Zona Termocentralei este zona stabilită de Primăria Târgu-Jiu pentru depozitatrea materialelor de construcţii. Acceptăm acest lucru, dar acolo nu trebuie să înceapă construcţia unui nou depozit de deşeuri menajere”, spune Sanda.

Amenzi pe criterii politice

Este de amintiti că depozitul de materiale de construcţii despre care vorbeşte comisarul Sanda s-a transformat între timp într-o adevărată groapă de gunoi. Resturi alimentare, PET-uri, cadavre de animale, canapele, fotolii, pungi de plastic combinate cu un miros greu aduc mari probleme celor care stau în preajmă.

Cu toate acestea, Primăria Târgu-Jiu nu a primit nici o amendă în ultimele două luni. Tot de 2 luni, la conducerea comisariatului se află un director numit politic, adică de PSD, partid condus de Florin Cârciumaru. ,,Până acum Primăria Târgu-Jiu nu a fost amendată, cel puţin nu în ultimele două luni. A fost amendată în anii anteriori…. Primăria Târgu-Jiu a fost receptivă la ceea ce am dispus noi. Nu primăria este vinovată de faptul că firma Pomadil depozita gunoie în zona Termocentralei”, susţine Gheorghe Sanda, şeful Gărzii de Mediu Gorj.

Dacă toată lumea ar respecta legea, primăria ar trebui să amplaseze mai multe panouri prin care oamenii să fie informaţi ce pot arunca şi ce nu. De asemenea, depozitul trebuie păzit pentru a evita aruncarea altor deşeuri decât cele provenite din construcţii. ,,Mă îndoiesc că Primăria Târgu Jiu nu va asigura paza depozitului. Avem cea mai benefică colaborare cu Primăria Târgu Jiu. Până acum nu a fost pază, asta este, o să fie de acum încolo”, a adăugat Sanda.

Groapa veche se închide

Municipalitatea nu a respectat termenul de închidere a gropii de gunoi din zona Jieţe, care funcţiona din 1985. Marius Ionescu, directorul tehnic al primăriei, a declarat că până la sfârşitul anului 2009, vechea groapă de gunoi va rămâne o amintire.

În acest moment se lucrează intens la nivelarea terenului cu strat de pământ, astfel încât în cel mai scurt timp să poată fi dat în funcţiune în scop agricol. „La ora actuală din vechiul depozit din zona Jieţe, din cele 5 hectare nu mai avem decât aproape 1 hectar ce trebuie restrâns. Până la sfârşitul anului 2009 o să  discutăm de închiderea acestui depozit din strada Jieţe”, a declarat Marius Ionescu, director tehnic la primăria Târgu-Jiu. (M.N.)

Vizualizări: 137

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: