Hackerul "Guccifer" a fost prins la Arad

Hackerul "Guccifer" a fost prins miercuri, de procurorii DIICOT, in urma unei perchezitii in judetul Arad, acesta fiind suspectat ca a spart conturile de e-mail ale unor persoane publice, printre care si pe cel al directorului SRI George Maior, scrie Mediafax. Guccifer este cel care a spart contul de e-mail al lui Colin Powell, dezvaluind legatura cu europarlamentarul Corina Cretu. Numele lui real este Marcel Lazar Leher, cunoscut printre hackeri ca Micul fum sau Guccifer.

"In cauza exista suspiciunea rezonabila ca, in cursul anului 2013, in baza unei rezolutii infractionale unice, invinuitul L.M.L a accesat in mod repetat si fara drept, prin incalcarea masurilor de securitate, conturile de e-mail apartinand unor persoane publice din Romania, cu scopul de a intra in posesia datelor confidentiale aflate in posta electronica, dupa care a schimbat parolele de autentificare, restrictionand astfel accesul utilizatorului de drept la datele informatice aflate in posta electronica", se arata intr-un comunicat de presa al DIICOT.

In 8 februarie 2012, hackerul "Micul fum" a mai fost condamnat la trei ani de inchisoare cu suspendarea executarii pedepsei, de catre Judecatoria Sectorului 3 Bucuresti.


Vizualizări: 146

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: