Hăhăială

Sute de mii de români au tremurat în stradă zile în şir, unii pentru a apăra statul de drept, alţii pentru a-şi apăra votul. Alte milioane se contrazic, ca să nu spun de-a dreptul că se înjură, pe facebook, vorbind despre ordonanţe, mitinguri, ieşit cu copiii la protest, furat alegeri, furat vot şi aşa mai departe.

Politicienii au ratat miercuri, la moţiunea de cenzură, încă o ocazie de a privi cu seriozitate problemele ridicate de oameni. Tonul băşcăliei l-a dat Traian Băsescu, care a transformat totul în glumiţe schimbate cu Dragnea şi Tăriceanu. Atunci când iei totul în băşcălie problemele nu mai par aşa serioase.

Iată cam care e nivelul în parlament.

“Tăriceanu: Fiecare cu gaşca lui. Dumneavoastră cu serviciile, noi cu cetăţenii.

Băsescu: Aşa e. Am văzut cât sunteţi cu cetăţenii numai zilele astea prin Piaţa Victoriei. Că toţi eraţi pitiţi de frică că v-au făcut publice numerele de telefon. De ce fugiţi de ei? Vorbiţi cu ei la telefon.

Tăriceanu: Pe mine mă sună şi noaptea Nicio grijă.

Băsescu: Câţi vă înjură?

Tăriceanu: E greu să depăşescă numărul celor care vă înjură pe dumneavoastră.

Dragnea: Domnule Tăriceanu, domnule Băsescu, vă invit, după şedinţă la mine în birou să continuaţi discuţia.

Tăriceanu: La un whisky”.

Nepotrivită pentru acest moment a fost şi declaraţia liberalului Predoiu, despre frunzele de la morcovul din fundul nu ştiu cui care nu se mai văd. În schimb, bun discursul noii şefe de la PNL, Raluca Turcan, dar şi cel al liderului de la minorităţi. Extrem de obraznic premierul Grindeanu, semn că va face carieră în PSD, după ce va scăpa de Dragnea. În rest, rămâne cum am stabilit, moţiunea a picat, guvernul rămâne. Probabil vor intra în vigoare foarte curând şi prevederile Codului penal, hoţii din politică vor fi albiţi, dar dacă asta şi-a dorit poporul la vot, cine suntem noi să ne opunem.

Vizualizări: 648

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Vocile schimbării:

Citește și: