Halloween... într-un stil pozitiv. Cum a fost sărbătorit de persoanele cu dizabilităţi

Eveniment inedit la Centrul de Zi „Christian” din Târgu Jiu. Aproximativ 20 de persoane cu dizabilităţi au sărbătorit un alt fel de Halloween. S-au costumat în personaje pozitive, deloc înfiorătoare și au marcat sosirea toamnei.

Câţiva beneficiari ai Centrului de Zi „Christian” s-au costumat, miercuri, în medici sau pompieri și au sărbătorit cu puţină întârziere Halloween-ul. Sărbătoarea împrumutată de la americani a fost marcată într-o notă pozitivă la Târgu Jiu. „Încercăm să primim toamna cu braţele deschise. Am organizat Parada Costumelor. Beneficiarii poartă costume cu simbolistică. Avem pompieri, medici, brutari, coafeze. Vrem să arătăm că dincolo de modul în care persoanele cu dizabilităţi merg pe stradă, există o valoare în spatele fiecărei feţe. Persoanele cu dizabilităţi au competenţe și abilităţi și pot face foarte multe lucruri frumoase”, a explicat Daniel Andrei, directorul Centrului de Zi Christian.

Cele mai multe persoane cu dizabilităţi și-au ales meseria de doctor pentru că și-ar fi dorit să lucreze în sistemul medical, însă problemele pe care le au nu le-au permis să-și îndeplinească acest vis.

Alţii au stat prea mult în spitale, iar medicii sunt singurele figuri pozitive la care s-au gândit. „Este un eveniment ajuns la cea de-a doua ediţie. Este un fel de Halloween pozitiv. Nu am ales monștri. Costumele au fost asigurate și de noi, dar au fost ajutaţi și de părinţi. Unii dintre beneficiari au și confecţionat singuri costumele. Avem o fetiţă care are sindrom Down care s-a transformat în doctor. Mama ei lucrează în sistemul medical”, a declarat Loredana Truşcă, organizatorul evenimentului.

Vizualizări: 527

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: