Alimentele care ne induc fericirea  

Învăţăm cu toţii încă din tinereţe că alimentația este esențială, când vine vorba de sănătate. Da un om sănătos este acela care se simte bine și este fericit iar starea de bine este influențată de alimentele pe care le consumăm.

Somonul: Oamenii care mănâncă de 2- 3 ori pe săptămână alimente bogate în Omega-3 au cele mai slabe șanse să sufere vreodată de depresie.

Cafeaua/ Ceaiul verde: A fost dovedit faptul că femeile care consumă cafea suferă rar de depresie. Ceaiul verde are un efect calmant asupra creierului și îmbunătățește concentrarea.

Popcorn: Desigur, e neașteptat, dar o gustare formată din popcorn va ridica nivelul de serotonină, ceea ce vă va relaxa și binedispune.

Fructele de mare: Sunt foarte bogate în vitamina B12, care, dacă lipsește, duce la apatie și tristețe.

Verdețurile: O porție sau două pe zi vă va aduce aportul necesar de acid folic. Specialiștii spun că lipsa lui duce la depresie.

Ciocolata neagră: Poate reduce nivelul de stres. Cercetătorii au descoperit că după ce mănâncă un dulce, omul este mai binevoitor iar ciocolata neagră este cel mai sănătos dulce.

Ardeiul gras: Ardeiul proaspăt fie că este roșu, verde sau galben este foarte bogat în vitamina C, una din vitaminele care reduc hormonii de stres.

Apa: Primul semn al deshidratării este oboseala. Chiar și o deshidratare ușoară poate modifica starea de spirit a unei persoane, nivelul de energie și capacitățile mentale.

Curmalele: Sunt fructele bogate în triptofan, fenilalanină și leucină, aminoacizi care cresc nivelul de serotonină în organism, cunoscută și ca hormonul fericirii.

Fructele de pădure: Abundă în antocianine, coloranți naturali care sunt și antioxidanți și care îmbunătățesc activitatea cerebrală.

Vizualizări: 3,020

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Relații:

Citește și: