Elevă premiată la un concurs de literatură. „O experienţă minunată”

Miruna Cosma este tânăra din Târgu Jiu care s-a întors cu un binemeritat premiu I de la Concursul Interjudeţean cu participare internaţională „Ion Barbu-Dan Barbilian”, care a avut loc la Călăraşi. Tânăra este elevă la Colegiul Naţional „Spiru Haret”, în clasa a XI-a, şi, deşi a participat pentru prima dată la acest concurs, a reuşit să capteze atenţia participanţilor cu pasiunea ei pentru literatură.

„A fost o experienţă minunată care m-a ajutat să investesc informaţiile pe care le-am dobândit în urma pasiunii mele pentru scriitorul Ion Barbu şi pentru opera sa”, a declarat Miruna Cosma, după obţinerea premiului I de la Călăraşi.

Tânăra este elevă la filologie-engleză intensiv, iar literatura este o pasiune de când era mic copil. „Aş vrea să particip şi anul viitor pentru că a fost o experienţă din care am învăţat foarte mult şi care l-a plasat cumva pe Ion Barbu printre scriitorii mei preferaţi. Este prima dată când particip, la început am fost indecisă, dar acum nu regret că am participat”, a mărturisit Miruna Cosma. Subiectele din concurs, spune tânăra, nu i-au creat mari dificultăţi, însă nici n-au fost accesibile tuturor candidaţilor. „Este un concurs de literatură bazat strict pe creaţia lui Ion Barbu. Trebuia să prezentăm viziunea despre lume într-o poezie de Ion Barbu, prezentarea unui aspect din poezie, a trebuit să vorbim despre iubire ca act de transcendere şi cunoaştere, iar al treilea subiect a fost comentarea unei afirmaţii de Ion Barbu referitoare la raportul dintre matematică şi literatură. Pe categoria mea de vârstă cred că au fost în jur de 30 de participanţi”, a mai spus Miruna.

Le mulţumeşte profesorilor

Tânăra elevă spune că n-ar fi putut reuşi dacă profesorii nu i-ar fi fost alături la orice pas. „Pasiunea mea pentru literatură există încă din clasele primare şi a fost descoperită de doamna mea învăţătoare. A fost dezvoltată pe parcursul gimnaziului de către doamna mea profesoară, Georgeta Popescu. În clasa a V-a am mers pentru prima dată la olimpiadă şi am continuat să particip pe tot parcursul gimnaziului şi liceului”, ne-a mărturisit Miruna Cosma, care a adăugat că încă nu este hotărâtă în ce domeniu va face o carieră, tânăra oscilând între Litere şi Drept.

Vizualizări: 3,623

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: