Handbalist prins băut la volan

Un fost component al echipei locale de handbal masculin ar putea afla joi dacă instanţa îl găseşte sau nu vinovat la acuzaţia că s-ar fi aflat la volanul maşinii sale deşi era sub influenţa băuturilor alcoolice. Ştefan Claudiu Subţirică a fost audiat marţi ca inculpat în cadrul procesului pe care îl are pe rolul Judecătoriei Târgu Jiu, el pledând ca vinovat în faţa judecătorului de caz.

Sportivul a recunoscut probele administrate de procurori împotriva sa, el menţionând doar că nu s-a urcat băut la volan, ci că băuse cu o seară înainte şi în sânge i-ar fi rămas destul de mult alcool încât să aibă problemele din prezent.

Subţirică a fost tras pe dreapta la un control de rutină efectuat pe strada Luncilor din municipiu în prima parte a anului, când încă evolua pentru clubul de handbal din Târgu Jiu. Între timp, acesta s-a căsătorit la Constanţa, oraşul său natal, iar acum avocatul său a invocat în faţa instanţei inclusiv faptul că sportivul şi-a întemeiat o familie, în speranţa că pedeapsa va fi una cât mai blândă. Avocatul Marian Bocşe a precizat judecătorului de caz că în luarea deciziei de condamnare sau achitare instanţa trebuie să ţină cont şi de faptul că tânărul sportiv are doar 20 de ani şi până acum nu a mai avut niciodată probleme cu legea, o eventuală condamnare putând să îi compromită cariera pe care o are în faţă.

Nici procurorul de caz nu a cerut o condamnare aspră pentru inculpat, mai ales că Subţirică şi-a recunoscut faptele şi a ales calea procedurii simplificate de judecare pentru a obţine o pedeapsă cât mai blândă. Verdictul instanţei este aşteptat pentru joi, sentinţa pe care o vor da magistraţii nefiind una definitivă. Rechizitoriul procurorilor a fost înregistrat la instanţă în luna mai, iar în proces au fost două termene, la primul dintre ele, de la începutul lunii septembrie, fiind o amânare.

Vizualizări: 1,286

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: