Harta României se schimbă din cauza încălzirii globale!

Încălzirea globală își pune amprenta în mod vizibil pe geografia României. Un exemplu alarmant este situația Lacului Amara din Câmpia Râmnicului din județul Buzău care a secat și s-a transformat într-un peisaj deșertic.

Acest lac, care se întindea pe o suprafață de 800 de hectare, a dispărut complet, transformându-se într-un peisaj deșertic. Odată un habitat vital pentru specii de păsări protejate și un punct crucial pe ruta de migrație, lacul a secat, lăsând în urmă nisip și pământ. Situația este similară în multe alte lacuri din România, care și-au redus volumul de apă cu până la 10%.

Urmările acestei pierderi sunt multiple, afectând biodiversitatea, dar și agricultura, care suferă din cauza lipsei unui sistem eficient de irigații.

Dispariția lacurilor și efectele încălzirii globale necesită măsuri urgente și adaptate la noile condiții climatice. Protejarea și restaurarea habitatelor naturale, împreună cu implementarea unor sisteme eficiente de irigații, sunt esențiale pentru a combate efectele schimbărilor climatice.

Galerie foto






Vizualizări: 912

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: