Hazoasa coaliţie, episodul 4

Băsescu, Boc, Geoană şi Nicolai pregătesc atent o nouă victorie a primului la prezidenţiale, apoi, imediat după alegeri, o fugă din ţară cu banii de la FMI. Până una-alta, Băsescu îşi anunţă candidatura în mijlocul poporului, într-un orăşel obscur. La câteva ore după eveniment, Geoană şi Băsescu se întâlnesc la pisoarul din Palatul Parlamentului. Băsescu îşi pune gheaţă în paharul de pe marginea chiuvetei, se ridică puţin pe vârfuri ca să se uite în pisoarul lui Geoană şi spune mijind ochii:

-         Iar te lansaşi, mă-

-         Eh, trebuie să dau şi eu impresia că îmi doresc, nu-

-         Mda, mă rog. Eu, când ţi-am zis că tu trebuie să faci ceva fastuos, cu bani mulţi, ca să se enerveze lumea că PSD-ul face de astea în criză, nu mă gândeam chiar la patru lansări. Nu uita că tot din banii noştri cheltuieşti!

-         Lasă, Traiane, c-ai economisit tu cu lansarea ta de om sărac de la Sânnicolau!

-         Am economisit pe dracu, oftează Băsescu. Ştii cât mi-a cerut moşul ăla ca să-l folosesc la mascaradă- 5000 de euro!! De fapt, ştii ce-mi şoptise babalâcul când trecusem pe lângă el-

-         A, nu ţi-a zis să-ţi anunţi candidatura- se miră Geoană ironic.

-         Nu, mă. Mi-a zis să-i dau şi lui de-o vodcă, beţivul dracului! Auzi, la el, îmi cere mie vodcă!

În toaletă intră Norica Nicolai. Geoană roşeşte şi se întoarce cu fundul. Băsescu se depărtează cu un pas de pisoar, ca să o impresioneze. Abia dup-aia se întreabă ce dracului face Norica în baia bărbaţilor. Aşa că zice, subtil ca de obicei:

-         Norica, ce dracului faci în baia bărbaţilor-

-         Cum adică, Traiane- se miră Norica, şi se îndreaptă spre un pisoar liber.

(va urma)

Vizualizări: 125

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: