Hazoasa coaliţie, episodul 5

Tot la toaleta pentru bărbaţi din Palatul Parlamentului. Norica îşi coboară la loc fusta, şi-o netezeşte uşor cu palmele şi se îndepărtează de pisoar. Băsescu e şocat: dacă ar fi băut mai mult de zece pahare, ar fi crezut că e beat şi are vedenii. Dar nu. Norica tocmai a făcut pipi din picioare. Traumatizat, Geoană a căzut în fund lângă chiuvetă şi plânge încet, scheunând, cu faţa lipită de faianţă. Vrăjit, Băsescu se repede la Norica şi o apucă de mânecă. Gestul este atât de violent încât loveşte cu cotul borcanul de săpun lichid, care începe să se scurgă pe perete, direct în freza de pionier a lui Geoană.

-   Ah, Norica, zice Băsescu înfierbântat, eşti de zece ori mai femeie ca orice bărbat pe care l-am cunoscut!

Norica e luată pe neaşteptate. Braţele-i vânjoase i se înmoaie o clipă. Dă repede din gene de câteva ori, apoi se cuibăreşte la pieptul preşedintelui îi spune, mieroasă:

-   Iar tu, Traiane, eşti de o sută de ori mai preşedinte ca fătălăul ăla de Crin...

-   Şi am şi ochi mai frumoşi ca el, nu-i aşa?

-   O, da! Privirea ta mă udă ca o ploaie rece de vară!

-   Ce-ar fi să-i lăsăm pe Boc şi Geoană la Bucureşti şi să mergem doar noi în Kuala Lumpur? îndrăzneşte Băsescu.

Geoană continuă să plângă sub chiuvetă, lipsit de reacţie.

-   Ai face tu asta pentru mine, Traiane? murmură Norica privind undeva înspre neon, prin perete, spre zilele fericite alături de Traian în Malaezia.

-   Pentru noi, Nori drag`!

-   Ştii ce mi-ar plăcea, Trăiene? Să mergem în Kuala Lumpur cu o barcă! O barcă pe care să fim doar noi. Tu să fii căpitanul, iar eu singurul tău secund. Aşa i-am putea şi zice vasului nostru: Secunda Eternă!

Vizualizări: 112

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: