Hoară a cerut anchetă internă pentru o licitaţie la CE Rovinari

Preşedintele Consiliului de Administraţie al Complexului Energetic Rovinari, Marcel Hoară, a decis ieri suspendarea procedurilor de organizare a unei licitaţii pentru pictarea unei biserici din oraş cu suma de 800.000 de lei, suma fiind alocată din bugetul unităţii, acesta menţionând că după clarificarea modului în care a fost stabilită suma amintită procedurile vor fi reluate. Suma alocată pare mare în vremuri de criză, dar lucrările trebuiau executate de vreo câţiva ani.

Marcel  Hoară spune că pictarea bisericii reprezintă o responsabilitate a complexului energetic faţă de comunitatea din zonă, biserica din Rovinari fiind reconstruită în locul altor câteva care au fost demolate înainte de anul 2000 din satele strămutate pentru ca exploatarea cărbunelui să poată avea loc. „Fosta regie a lignitului a început strămutările prin 1993 şi şapte sate de aici au dispărut de atunci de pe hartă, iar în înţelegerile cu comunităţile locale este şi acest aspect, cel al construirii unei biserici în locul celor demolate din acele sate. Construcţia este finalizată de prin anii 2000, iar acum, pe profit, Complexul Energetic a alocat în bugetul pe anul acesta sumele cu care să se poată realiza şi picturile pentru acest locaş de cult”, a menţionat Hoară.

Preşedintele Consiliului de Administraţie declară că a solicitat conducerii complexului energetic să verifice modul în care a fost întocmit caietul de sarcini, implicit modul în care a fost stabilită suma de 800.000 de lei. „Eu nu mă pricep la fresce şi costuri pentru pictarea unei biserici, nu ştiu dacă e mult sau puţin, ştiu că suma respectivă este alocată în buget, iar lucrarea ar fi urmat să fie câştigată de firma care ar fi oferit preţul cel mai mic pentru executarea lucrărilor. O să fiu informat despre cum s-a stabilit această alocaţie bugetară şi apoi vom relua procedurile de licitaţie pentru că responsabilitatea socială corporatistă există şi la CE Rovinari, repet, o unitate pe profit. Noi furnizăm ţării energie cu ajutorul cărbunelui exploatat din terenurile luate de la populaţie şi nu cred că la Gorj vorbim despre sclavi pe plantaţie pentru ca noi să nu ne ducem la bun sfârşit obligaţiile asumate faţă de comunităţile locale”, a menţionat Hoară.

Licitaţia pentru atribuirea lucrărilor de pictare a bisericii din Rovinari, reconstruită de Complexul Energetic, era programată să aibă loc pe data de 11 iunie, noul termen urmând să fie stabilit după finalizarea verificărilor solicitate de Marcel Hoară.

Vizualizări: 117

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: