Marcel Hoară, in război cu firma COMINCO

Drumurile pentru care preşedintele Agenţiei Naţionale de Dezvoltare a Zonelor Miniere (ANDZM), Marcel Hoară, a obţinut sute de mii de dolari au fost efectuate de firma care a câştigat licitaţia într-un mod dezastruos! Hoară a mers la Slivileşti şi Albeni, iar când a văzut că lucrările sunt foarte mult întârziate şi executate prost s-a luat cu mâinile de cap. A ameninţat firma COMINCO cu penalităţi usturătoarea sau chiar cu întreruperea contractului.

Lucrările au început în urmă cu 6 săptămâni atât la Slivileşti cât şi la Albeni. Aşa a cum a  promis, Marcel Hoară stă cu ochii în patru pentru a vedea cum se desfăşoară lucrările, dar şi dacă sunt de calitate. Aşa cum ne-am obişnuit, firma care execută aceste lucrări şi-a dovedit neseriozitatea. Lucrarea are o întârziere de o lună, în condiţiile în care cele două drumuri trebuiau finalizate până la sfârşitul acestei luni. “Am venit la Albeni şi am găsit o situaţie a lucrării foarte proastă. Nu mă aşteptam, speram să fie o firmă serioasă, dar se pare că nu. Drumul trebuia finalizat, la fel ca şi cel de la Albeni, până luni 31 martie. Lucru care va fi imposibil, deoarece lucrările sunt deja întârziate cu 31 de zile“ a declarat, preşedintele ANDZM. Marcel Hoară a rămas surprins şi de faptul că nu a găsit utilaje la faţa locului, iar din cei 20 de muncitori care ştia că lucrează erau 4-5.

Hoară ameninţă cu penalizări usturătoare

Marcel Hoară spune că va lua măsuri drastice cu firma, în cazul în care lucrările nu vor ieşi ca la carte. “Vă promit că dacă lucrările nu sunt realizate corespunzător voi aplica penalităţi drastice şi mă voi gândi chiar la întreruperea contractului. Pot ajunge şi mai departe şi vă voi pune pe lista neagră şi nu veţi mai avea nicio lucrare, niciodată“, ameninţă Hoară.

Aşa cum era de aşteptat atât constructorul cât şi dirigintele de şantier au explicaţii pentru toate neregulile. Singurul lucru cert este că drumurile nu vor fi gata pe 31 mai, aşa cum prevede contractul. “Timpul stabilit în cadrul contractului este prea scurt, de aceea nu vom termina lucrările, dar am cerut o prelungire“, spune constructorul.

Marcel Hoară a obţinut aceste fonduri de la Banca Mondială în urma unui proiect care prevede modernizarea drumurilor din zonele afectate de minerit. Valoarea investiţiilor este de 600 de mii de dolari.

Vizualizări: 128

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: