Holograma noului spital, proiectată în centrul municipiului

Medicul chirurg Claudiu Soare, candidat la un post de consilier județean din partea PNL Gorj, a susținut marți, într-o conferință de presă, necesitatea construirii unei noi clădiri pentru Spitalul Județean. Proiectul face parte din programul electoral al lui Iulian Popescu, candidat al PNL pentru președinția Consiliului Județean Gorj. Pentru că vine din lumea IT, Popescu a prezentat jurnaliștilor holograma noului spital, proiectată în amfiteatrul din centrul municipiului.  Proiectul poate fi văzut pe spital.imipasadegorj.ro.

Medicul Claudiu Soare a vorbit despre disconfortul de care pacienții au parte pentru că spitalul funcționează acum în clădiri amplasate în trei locuri din oraș.

”Spitalul Județean de Urgență din Târgu Jiu nu poate funcționa în acest moment la parametrii optimi, din cauza faptului că funcționează în trei locații. Cei care au de suferit sunt pacienții. Nu a spus nimeni că acest proiect se va realiza într-o jumătate de an sau într-un an. Este un proiect fezabil, dar sunt anumiți pași care trebuie îndepliniți”, a spus medicul Soare.

Iulian Popescu a explicat din punct de vedere tehnic care ar fi pașii pentru obținerea finanțării. Banii pentru studiul de fezabilitate i-ar putea obține în 2021, imediat după ce ar ajunge la conducerea instituției. Acesta spune că ar fi nevoie ca proiectul să fie susținut de toată lumea pentru a avea prioritate la finanțare, spunând că decizia va fi una politică, care depinde de premierul Orban. Chiar dacă practic lucrurile stau așa, nu este normal ca decizia construirii unui spital să fie luată politic.

Iulian Popescu nu a vrut să spună dacă va susține acest proiect și în cazul în care va pierde alegerile, motivând că deocamdată pornește de la premisa că va câștiga. A dat însă asigurări că va demisiona din funcția de președinte al CJ Gorj dacă nu va obține finanțare pentru spital.

Cei doi liberali nu au spus când ne vom putea trata în noua clădire, ci doar că lucrările ar putea începe în 2024.

Vizualizări: 2,423

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: