PUG, subiect de campanie electorală la Târgu Jiu

Planul Urbanistic General al municipiului Târgu Jiului este din nou subiect de campanie electorală. Târgu Jiu are același PUG de 22 de ani, deși legea impune actualizarea acestuia la fiecare zece ani. Și primarul Romanescu a avut această temă când a candidat pentru primul mandat, care iată că se termină fără ca Târgu Jiu să aibă un nou plan.

Uniunea Salvați România Gorj și-a propus să finalizeze Planul Urbanistic al municipiului Târgu Jiu. Candidatul formațiunii politice pe lista de Consiliu Local, Cristina Goață, spune că există fonduri europene pentru ca acest lucru să fie dus la bun sfârșit, criticând autoritățile că nu au reușit să facă nimic în privința Planului Urbanistic General.

”În momentul în care vom ajunge în Consiliul Local, unul dintre principalele proiecte pe care ne propunem să le urgentăm este legat de finalizarea Planului Urbanistic General. Este o promisiune pe care autoritățile publice nu au putut să o onoreze nici până acum. Legea spune că orice UAT este obligat să finalizeze acest plan. Până în anul 2023 există finanțare din fonduri europene pentru a realiza o bază de date urbană cu toate spațiile verzi și cu toate sisteme de canalizare”, a spus Cristina Goață.

Legea din România prevede ca, la fiecare 10 ani, PUG să fie actualizat.

Vizualizări: 1,349

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: