I-au confiscat 14 kg de articole pirotehnice

Polițiștii au identificat luni un bărbat, de 63 de ani, din comuna Jupânești, care deținea la domiciliul său mai multe articole pirotehnice din categoriile F1 și F2, în scopul utilizării acestora cu ocazia sărbătorilor de iarnă.

Din cercetările efectuate la domiciliul bărbatului, au fost identificate 6 baterii de artificii, din categoria F2, precum și 321 articole pirotehnice, tip petarde, din categoriile F2 și P1.

Totodată, s-a mai stabilit faptul că bărbatul a distribuit o parte din articolele pirotehnice deținute către un minor, în vârstă de 17 ani, din aceeași localitate, respectiv 6 baterii de artificii din categoria F2 și 128 bucăți articole pirotehnice, tip petarde, din categoriile F2 și P1.

Întreaga cantitate de articole pirotehnice, cu o greutate de 14 kilograme, a fost ridicată în vederea continuării cercetărilor. 

În cauză, polițiștii au întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de efectuare de operațiuni cu articole pirotehnice, fără drept, din Legea nr. 126/1995 Republicată, privind regimul materiilor explozive.

Vizualizări: 681

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: