Iacobescu anunță controale. Cine este vizat!

Subprefectul de Gorj cu atribuții de prefect, Marcel Iacobescu, a anunțat că va face o serie de controale în perioada următoare, fiind vorba despre piețe și sălile de evenimente. De asemenea, conform subprefectului, oamenii au început să se plângă că stau înghesuiți atunci când merg la evenimente.

Județul Gorj este la limită de a intra în scenariul roșu, având deja o rată de infectare de 2,93 la mia de locuitori. Marcel Iacobescu a mai spus faptul că, acolo unde rata de infectare este foarte mare, vinovate se fac evenimentele organizate.

”Am urcat 2,93 rata de infectare în județul Gorj. La Văgiulești este situația îngrijorătoare, dar și la Polovragi. Acolo este  o rată de infectare de 8,18 la mia de locuitori, dar se poate datora faptului că au avut loc mai multe evenimente cu mai mulți oameni. Oamenii se plâng că merg la evenimente și stau înghesuiți ca sardelele în diferite săli de evenimente, chiar dacă s-a redus numărul de persoane care intră. De exemplu, la o masă trebuie să stea 4 sau 6 persoane, la cele de evenimente. Nu se ține cont de distanțare și alte măsuri. În perioada următoare se vor face verificări în piețe, târguri, săli de evenimente sau magazine, tocmai pentru a limita răspândirea virusului”, a spus Marcel Iacobescu.

Vizualizări: 3,217

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: